cookie-og-privatlivspolitik
Udsigten fra værelserne og spisestuen er ren Morten Korch på grøn energi. Monica og Don er faldet for den lollandske natur og håber, deres gæster gør det samme.

6

Billeder

Udsigten fra værelserne og spisestuen er ren Morten Korch på grøn energi. Monica og Don er faldet for den lollandske natur og håber, deres gæster gør det samme.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Vi er gået all in på Lolland

Nyt hotel er åbnet i det gamle plejehjem i Stokkemarke.
31. juli 2021 kl. 16:50 Af Birgitta Andersen

STOKKEMARKE - Vi er blevet så forelskede i Lolland. Alle er fantastisk søde og hjælpsomme. Og de kigger en lige i øjnene. Det er skønt!

Selv om springet fra en villa på Frederiksberg til et gammelt plejehjem i Stokkemarke kan synes stort, fortryder parret Don de Los Angeles og Monica Christensen ikke et sekund.

For nogle år siden lærte Don et par midtlollandske erhvervsfolk at kende gennem sit partybus-firma i København. Disse lollikkers snak om gode erhvervsmuligheder på deres dejlige hjemø fik Don til at spidse ører.

- Jeg har længe talt om, at jeg gerne ville rejse hjem til Costa Rica og få et hotel. Men nu har vi jo fundet en sydhavsø. Så det behøver vi ikke længere, griner Don.

Allerede i oktober sidste år begyndte parret at køre rundt og kigge efter et egnet sted til deres eget hotel på Lolland. 1. marts overtog de det gamle plejehjem på Vestre Landevej.

Annonce

- Vi gør jo ikke det her bare for vores blå øjnes skyld, griner Don.

Parret kan se muligheder i Lolland - og i huset, der senest har været bosted for unge med ADHD. Det blev bygget i 1916 af Knuthenborg og brugt som fattiggård. Nu er det så Lollands mange gæster udefra, der skal sove i sengene på "Hotel Stokkegaarden".

- Folk råber "Femern, Femern, Femern". Men det her skal også kunne holde, når byggeriet er slut. Og der er rigtig meget andet god business på Lolland. Vi prøver at finde de huller i markedet, der ikke er udfyldt, siger Don.

Hotellet er indrettet som bed and breakfast med værelsesgange, der deler toilet og små anretterkøkkener, samt familielejligheder. Så både montører, ingeniører, håndværkere og turister kan få opfyldt deres behov.

- Vi har allerede haft en del turister, der tager en dag i Lalandia og en i Knuthenborg, inden de tager videre, og vi har også mange cykelturister, siger Monica om hotellet, der ligger i Lollands smørhul, lige på den centrale Rute 9.

Annonce

Graffitien er væk

Parret mødte hinanden, da de var 20 år. Sammen har de bred erfaring fra hotel-, restaurant- og eventbranchen. Blandt andet har de haft restauranten og natklubben Sankt Gertruds Kloster og Dyssegård Kro.

- Men nu er vi gået all in på Lolland, siger Don.

Derfor har de investeret deres egne penge i at få renoveret det gamle plejehjem, som senest var bosted for unge. Men nu er graffitien på væggene malet væk, og der er skruet op for den landlige hygge.

For to uger siden åbnede Hotel Stokkegaarden, og siden har Don og Monica ligget vandret.

- Første åbningsdag stod folkene fra Vejdirektoratet, der arbejdede lige uden for, her. Og siden har det ikke stået stille. Det har været helt vildt, smiler Monica.

Annonce

Værelserne bookes på hotellets hjemmeside og på diverse booking-sites. Parret har allerede fået en samarbejdsaftale på plads med Vestas, der sender deres gæster til hotellet.

Den gamle bygning huser lige nu 10 værelser, men vokser snart til flere. Fremtidsplanerne er meget større. Når alt er færdigt, bliver der 33 sengepladser og 3 lejligheder, en takeaway-restaurant, en svømmepøl med finsk sauna og 10 bungalower i haven. Desuden drømmer Don om at få BMW dele-elbiler til lokal kørsel med særlig rabat til seniorer.

- Vi vil gerne gøre Lolland mobilt for alle. Og det er jo Lolland, så selvfølgelig skal det være grønt, siger Don, og Monica pointerer, at hotellet kører på grøn strøm.

Lige nu har parret travlt med at renovere de sidste værelser og suiter, sideløbende med at der skal hygges om gæsterne. Monica står for værelserne, mens Don tager sig af alt det andet. Og så søger de selv efter et godt sted at bo.

- Lige nu bor vi i den ene fløj. Men der skal også være lejligheder. Så vi leder efter et hus eller en lille landejendom. Vi er altså flyttet til Lolland for at bo på Lolland, slår Don fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE