cookie-og-privatlivspolitik
Talspersonen for styregruppen mod opstilling af vindmøller i Bogø Inddæmning, Otto Paludan (til venstre), var blandt de fremmødte borgere til byrådsmødet tirsdag aften. Det samme var Birgit Møgelmose (til højre) fra styregruppen.
Talspersonen for styregruppen mod opstilling af vindmøller i Bogø Inddæmning, Otto Paludan (til venstre), var blandt de fremmødte borgere til byrådsmødet tirsdag aften. Det samme var Birgit Møgelmose (til højre) fra styregruppen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

- Vi fik en lille sejr

Glæde over, at byggetilladelse til Bogø-møller er sat på hold.
17. juni 2021 kl. 19:42 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV En håndfuld borgere mødte tirsdag aften op under byrådets behandling af lokalplanen for opstilling af vindmøller i Bogø Inddæmning.

De kunne dog ikke som vanligt indfinde sig i byrådssalen sammen med politikerne, da den nye byrådssal på første sal i Det Gule Pakhus i Maribo ikke rummer fysisk plads til tilhørere.

Disse er i stedet tiltænkt at sidde i loungen i stueetagen, hvorfra de kan se byrådsmødet livestreamet på store skærme, og det gjorde de så.

Men det betød, at politikerne ikke kunne fornemme ansigtsudtryk eller opfange spontane afdæmpede udbrud blandt tilhørerne - og det kunne pressen heller ikke.

De to medarbejdere, der også befandt sig i loungen for at styre teknikken bag liveoptagelsen, kunne dog efter byrådsmødet oplyse, at reaktioner kom der fra de fremmødte.

Annonce

Læs også artiklen" "Satte spørgsmålstegn ved habilitet"

Til stede i loungen var blandt andre Otto Paludan, talsperson for styregruppen mod opstilling af Bogø-møller. En styregruppe, der også består af Birgit Møgelmose og Carsten Häggqvist.

- Vi synes, at vi fik en lille sejr, siger Otto Paludan dagen derpå til Folketidende over telefonen.

Nemlig da formanden for Venstre, Henrik Høegh, stillede som betingelse for partiets fire ud af fem stemmer, at byggetilladelsen først bliver givet, når en eventuel klagesag er færdigbehandlet.

- Det er selvfølgelig et billigt løfte at give, når han ikke stiller op igen til kommunalvalget til efteråret, siger talspersonen, men peger på, at betingelsen alligevel fik vægt, da borgmester Holger Schou Rasmussen (S) afslutningsvis sammenfattede, at nok var lokalplanen godkendt, men at det vil være på eget ansvar, hvis Hofor går i gang med at opstille møller, mens en klage pågår.

Annonce

Ellers skete der ikke noget uventet, understreger han.

- Socialdemokratiet står skulder ved skulder i den her sag, Venstre er delt, og vi har kunnet se i forløbet, at meget saglige argumenter er prellet af på politikerne. Vi har ellers ført en pæn debat, hvor vi har afholdt os fra at demonstrere, råbe og skrive på bannere.

- Vi har i stedet argumenteret med afsæt i blandt andet kommunens egen naturanalyse, hvor der står, at der ikke skal opstilles flere tekniske anlæg i det område (Bogø Inddæmning, red.), og hvor der står fine ord om turisme og naturpark Nakskov Fjord. Så er det lidt forstemmende at blive tromlet ned, siger han.

- Det kan godt få en til at tvivle lidt på den demokratiske proces.

Han kan heller ikke forstå, at det ikke skurrer i politikernes ører, at Hofor selv laver både miljøkonsekvensvurderingen og til dels hvidbogen, som er en kommenteret sammenfatning af høringssvarene.

Annonce

På spørgsmålet om, hvilken følelse han sidder tilbage med, siger han:

- Jeg tror egentlig mest, at vi er kede af, at et flertal i byrådet er villige til at ødelægge den natur, som vi er så stolte af, os, der bor her.

Med hensyn til styregruppens klage til Planklagenævnet lader han vide, at der bliver arbejdet på den. Han kan dog endnu ikke sætte dato på, hvornår den er klar til at blive indsendt.

Læs også artiklen: "Satte spørgsmålstegn ved habilitet" i torsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE