cookie-og-privatlivspolitik
På grund af corona og ombygningen er der ikke offentligt åbent i sommer i Bandholm Badeanstalt. Kun for de cirka 330 medlemmer, der heldigvis drysser ind forskudt. Her er det Emil, Mathias og Johanne, hvis forældre har flexbolig i Bandholm, der hygger sig.

4

Billeder

På grund af corona og ombygningen er der ikke offentligt åbent i sommer i Bandholm Badeanstalt. Kun for de cirka 330 medlemmer, der heldigvis drysser ind forskudt. Her er det Emil, Mathias og Johanne, hvis forældre har flexbolig i Bandholm, der hygger sig.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

- Vi skal i rigtig badeanstalt-mood

Nyt, 160 kvadratmeter stort trædæk afløser solterrasser
28. juli 2020 kl. 06:40 Af Marianne Knudsen

Annonce

BANDHOLM Stormen Alfrida gav onsdag 2. januar 2019 stormflod på blandt andet Lolland. Vandstanden kom op på 1,5 meter over normal vandstand og gav alvorlige skader på Bandholm Badeanstalt.

- Blandt andet blev solterrasserne revet løs og smadrede op i omklædningskabinerne før de drev til havs, fortæller den hidtidige formand igennem 37 år, Niels Hovmand, og peger på mærkerne og tidens tand, der har gnavet i dørene.

Allerede inden skoleferiens start sidst sommer havde en flok frivillige og lokale håndværkere dog gjort Danmarks ældste badeanstalt, der er fra 1870, sommerklar igen.

Der var støbt nyt fundament og bygget nye solterrasser på asfalten. Men nu skal stedet i endnu mere badeanstalt-mood, fortæller den nye formand, Ib Frandsen, mens næstformand, Erik Cedervall, har travlt med at male den karakteristiske, originale badeanstalt-blå på den udvendige træbeklædning på bygninger og kabiner, som folk fra Park og Vej er i færd med at udskifte:

- Vi har et fortrinligt samarbejde med kommunen, der ejer og vedligeholder bygningerne, og vi er så en række frivillige, der byder ind med opgaver, vi selv kan løse - og det er eksempelvis at male bygningerne, siger Ib Frandsen.

Der er to til tre mand, der hver dag hjælper kommunens folk på badeanstalten.

Når udskiftningen af træbeklædningen er færdig, skal de små solterrasser fra sidste år afløses af et nyt 160 kvadratmeter stort trædæk, hvor der bliver plads til, at mange flere kan opholde sig.

- Arbejdet forventes færdigt til september, og så vil man rigtig få følelsen af at være på en badeanstalt, forventer Ib Frandsen, der fortsætter:

- Vi lægger stor vægt på, at det hele skal være så autentisk som muligt og tro mod det oprindelige.

Badeanstalten består af omkædningsrum, kabiner, to badebroer og tværbro samt rutschebane, og næste projekt bliver en sauna med plads til seks. Men først skal de cirka 160.000 kroner skaffes. Saunaen vil blive integreret i et af omklædningsrummene, der forlænges ud mod vandet i samme stil.

Badevandet ved Bandholm Badeanstalt er i øvrigt fint. Det er for 2020 klassificeret som "Udmærket," hvilket er den bedste klassifikation. Den er beregnet på basis af kontrolprøver udtaget jævnligt i badevandssæsonen 2016-2019. Stedets klassifikation revideres hvert år inden badesæsonens start.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce