Annonce
Lolland

- Vi skal i rigtig badeanstalt-mood

På grund af corona og ombygningen er der ikke offentligt åbent i sommer i Bandholm Badeanstalt. Kun for de cirka 330 medlemmer, der heldigvis drysser ind forskudt. Her er det Emil, Mathias og Johanne, hvis forældre har flexbolig i Bandholm, der hygger sig. Foto: Ingrid Riis

Nyt, 160 kvadratmeter stort trædæk afløser solterrasser

BANDHOLM Stormen Alfrida gav onsdag 2. januar 2019 stormflod på blandt andet Lolland. Vandstanden kom op på 1,5 meter over normal vandstand og gav alvorlige skader på Bandholm Badeanstalt.

- Blandt andet blev solterrasserne revet løs og smadrede op i omklædningskabinerne før de drev til havs, fortæller den hidtidige formand igennem 37 år, Niels Hovmand, og peger på mærkerne og tidens tand, der har gnavet i dørene.

Allerede inden skoleferiens start sidst sommer havde en flok frivillige og lokale håndværkere dog gjort Danmarks ældste badeanstalt, der er fra 1870, sommerklar igen.

Der var støbt nyt fundament og bygget nye solterrasser på asfalten. Men nu skal stedet i endnu mere badeanstalt-mood, fortæller den nye formand, Ib Frandsen, mens næstformand, Erik Cedervall, har travlt med at male den karakteristiske, originale badeanstalt-blå på den udvendige træbeklædning på bygninger og kabiner, som folk fra Park og Vej er i færd med at udskifte:

- Vi har et fortrinligt samarbejde med kommunen, der ejer og vedligeholder bygningerne, og vi er så en række frivillige, der byder ind med opgaver, vi selv kan løse - og det er eksempelvis at male bygningerne, siger Ib Frandsen.

Der er to til tre mand, der hver dag hjælper kommunens folk på badeanstalten.

Når udskiftningen af træbeklædningen er færdig, skal de små solterrasser fra sidste år afløses af et nyt 160 kvadratmeter stort trædæk, hvor der bliver plads til, at mange flere kan opholde sig.

- Arbejdet forventes færdigt til september, og så vil man rigtig få følelsen af at være på en badeanstalt, forventer Ib Frandsen, der fortsætter:

- Vi lægger stor vægt på, at det hele skal være så autentisk som muligt og tro mod det oprindelige.

Badeanstalten består af omkædningsrum, kabiner, to badebroer og tværbro samt rutschebane, og næste projekt bliver en sauna med plads til seks. Men først skal de cirka 160.000 kroner skaffes. Saunaen vil blive integreret i et af omklædningsrummene, der forlænges ud mod vandet i samme stil.

Badevandet ved Bandholm Badeanstalt er i øvrigt fint. Det er for 2020 klassificeret som "Udmærket," hvilket er den bedste klassifikation. Den er beregnet på basis af kontrolprøver udtaget jævnligt i badevandssæsonen 2016-2019. Stedets klassifikation revideres hvert år inden badesæsonens start.

På asfalten kommer der nu ét, stort trædæk fortæller formanden, Ib Frandsen (til højre), og Niels Hovmand. Næstformand Erik Cedervalle maler udskiftet træbeklædning. Foto: Ingrid Riis
Stormen Alfrida gav badeanstalten tæv, og og tidens tand har også gnavet. Nu udskiftes den udvendige træbeklædning. Foto: Ingrid Riis
. Foto: Ingrid Riis
  • På grund af corona og ombygningen er der ikke offentligt åbent i sommer i Bandholm Badeanstalt. Kun for de cirka 330 medlemmer, der heldigvis drysser ind forskudt. Her er det Emil, Mathias og Johanne, hvis forældre har flexbolig i Bandholm, der hygger sig. Foto: Ingrid Riis
  • På asfalten kommer der nu ét, stort trædæk fortæller formanden, Ib Frandsen (til højre), og Niels Hovmand. Næstformand Erik Cedervalle maler udskiftet træbeklædning. Foto: Ingrid Riis
  • Stormen Alfrida gav badeanstalten tæv, og og tidens tand har også gnavet. Nu udskiftes den udvendige træbeklædning. Foto: Ingrid Riis
  • . Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket