Annonce
Lolland

- Vi skal turde være uenige ordentligt

Thomas Østergaard (S), der er indstillet til posten som ny udvalgsformand efter Signe Lund (S), arbejder som koordinator på Campus Nakskov og har 16 års politisk erfaring bag sig. Foto: Jan Knudsen

Når Thomas Østergaard forventeligt bliver godkendt af byrådet som ny formand for børne- og skoleudvalget, ønsker han tætte drøftelser med blandt andet skolebestyrelserne om skoleindskrivningen i Nakskov.

LOLLAND/NAKSKOV Da Thomas Østergaard (S) blev ringet op af formanden for den socialdemokratiske gruppe med ønsket om at indstille ham til posten som formand for børne- og skoleudvalget efter Signe Lund (S), var hans første tanke, at det ville give ham et noget andet efterår. Et travlt et. Men han meldte sig klar trods det, at han landede tjansen grundet ulykkelige omstændigheder og lige op til et kommunalvalg.

- Det er et udvalg, der har været ramt af mange forandringer og udfordringer på grund af dødsfald, sygeorlov, indtræden i Folketinget, og nu et ønske om udtræden af byrådet, siger Thomas Østergaard og påpeger, at han bliver den tredje formand i valgperioden.

Kun næstformanden, Eric Steffensen (DF), og medlemmet Jørgen Rassi Rasmussen (S) har været med fra start, påpeger han.

- Men der er et arbejde, der skal udføres, fastslår han.

Så nu kigger han fremad.

- Min opgave bliver at få samling på tropperne. Men heldigvis er Tom Larsen (V), som også har siddet i udvalget i mange år, på vej tilbage fra sin sygeorlov, siger han og konstaterer:

- Det skal nok blive godt.

Millionbesparelser

Forude venter et arbejde med budgettet for 2022, hvor der forventeligt skal spares omkring tre millioner kroner på børne- og skoleområdet.

- Der vil vi gerne have besparelsesforslag for måske 10 millioner kroner og ikke bare tre millioner, så vi kan få en reel politisk drøftelse af, hvad vi politisk kan gå med til at spare på, siger han med henvisning til, at det ikke altid er sådan.

Derudover udestår stadig fundet af en løsning på skoleindskrivningen på de to skoler i Nakskov. Den skulle have været drøftet på udvalgets 12-12 seminar, som blev forpurret af druk og vanvidsbilisme, og ifølge Thomas Østergaard bliver der ikke et nyt seminar i år. Skoleindskrivningen skal derfor i stedet op på udvalgsmøderne henover efteråret. Men her er det hans intention, at skolebestyrelserne skal inddrages i udvalgets drøftelser.

- Når nu vi har de eksperter, så er det ærgerligt kun at bruge dem til at kritisere planer - og ikke konstruktivt til at være med til at lægge dem, siger han og varsler dermed en ny tilgang til et emne, som har formået at spille alle ud mod alle; administrationen i kommunen, skolebestyrelserne, skolerne, forældrene, medlemmerne i børne- og skoleudvalget og partierne i byrådet.

- Det er vigtigt, at vi får ro på nu, mener han.

Den socialdemokratiske gruppe i Lolland Byråd har valgt at indstille byrådsmedlem Thomas Østergaard (S) til posten som ny formand for børne- og skoleudvalget. Det er sket, efter byrådsmedlem Signe Lund (S) har meddelt, at hun ønsker at trække sig fra både posten og byrådet efter Ekstra Bladet under forsideoverskrifterne: "Halløj på badehotel/Politikerseminar endte i drukskandale/Vanvidsbilisme på p-plads" kunne fortælle, at hendes ægtefælle fik forpurret et børne- og skoleudvalgsseminar på Bandholm Badehotel 17.-18. juni. Thomas Østergaard kan dog først tiltræde sit nye tillidshverv, efter byrådet har godkendt Signe Lunds anmodning om udtræde. Det forventes at ske på næste byrådsmøde 26. august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uenige ordentligt

Ifølge Thomas Østergaard har der desuden været meget om det i pressen, hvilket han anerkender vigtigheden af, men nu skal der snakkes med hinanden i virkeligheden stedet for til hinanden i pressen:

- Vi skal turde være uenige ordentligt, siger han.

Med det mener han, at de involverede parter både skal turde uenigheden og formå at snakke ordentligt om tingene. Det skal til for at komme videre og finde løsninger - det gælder såvel i ægteskabet som i politik, fremhæver han.

- Så kan det godt være, at vi kun kan blive 90 procent enige og må konstatere os ti procent uenige, men vi må vise mod og åbenhed til at få vendt både fordele og bekymringer, ellers får vi ingen forandring, siger han.

Han har dog ingen forventning om at nå at finde den langsigtede løsning på få måneder, men han forestiller sig, at han kan være med til at skubbe processen godt fremad.

Endelig er 10. klasse og ungdomsuddannelse på den kommende dagsorden i børne- og skoleudvalget, oplyser Thomas Østergaard.

Foreløbig kan han dog kun se frem til tjansen i cirka fire måneder.

- Så må vi se, hvad der sker efter kommunalvalget. Der kan alt ske, siger han.

  • Thomas Østergaard (S), der er indstillet til posten som ny udvalgsformand efter Signe Lund (S), arbejder som koordinator på Campus Nakskov og har 16 års politisk erfaring bag sig. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen