cookie-og-privatlivspolitik
Kim og Mette er lykkelige for at være flyttet til Lolland, hvor der er ro og højt til himlen. De har masser af planer for den store parklignende grund med frugttræer og å med ørreder. Her skal der bygges hytter.

5

Billeder

Kim og Mette er lykkelige for at være flyttet til Lolland, hvor der er ro og højt til himlen. De har masser af planer for den store parklignende grund med frugttræer og å med ørreder. Her skal der bygges hytter.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Vi vil aldrig tilbage til Hvidovre

Ægteparret Rich åbner gør-det-selv bilværksted og massageklinik.
17. januar 2021 kl. 09:01 Af Birgitta Andersen

Annonce

NØRREBALLE De fleste har lagt mærke til den tidligere bilforhandlerbutik, der ligger lige, når man kommer ind i Nørreballe. Om ikke andet, så for det iglo-agtige metalskelet, der er det eneste tilbage efter den store kuppel, der engang havde presenning på.

Men på det seneste er der sket noget. Buskadser, krat og træer er fjernet, der er ryddet ud, malet, spartlet og gjort ved - og nu er der kommet skilte på bygningen: "Richs.dk - Gør det selv værksted" og "Mette Rich Massage ->" står der.

- Vi så mulighederne i det her lige med det samme, fortæller Kim Ole Ankerstjerne Rich.

Det er ham og hustruen Mette Rich, der står bag de mange forandringer i Per Fornitz Bilers gamle domicil. Ægteparret har lige solgt deres hus i Hvidovre, og pengene er blandt andet gået til at købe bilhallerne i Nørreballe.

Mette og Kim er tilflyttere af den slags, der har tabt hjertet til Lolland, og nu sætter de alt ind på at skabe deres eget og udvikle området.

Annonce

I morgen, lørdag, klokken 9 åbner de det nye gør-det-selv værksted, hvor bilejere kan komme og leje en lift, en værktøjsvogn og det udstyr, man kan få brug for til reparation af biler.


Uheld ændrede alt

Kim og Mette havde nogle venner på Lolland, og købte derfor for nogle år siden en gård på Ammestuevej som sommerhus, så de kunne koble ud af den stressede tilværelse i Hvidovre, hvor Kim havde et autoværksted.

Men for to år siden spændte skæbnen ben, da en knallert kørte lige ud foran Kim. Hans ryg blev så skadet i uheldet, at arbejdet på autoværkstedet ikke længere var muligt.

- Jeg kan 20 procent af, hvad jeg kunne før. Og hvad fanden skulle jeg så? Vi måtte lukke værkstedet. Men så havde vi jo det her hus på Lolland, og så flyttede vi altså her ned, siger han.

Det ligger slet ikke til Kim at give op og sætte sig i sofaen.

Annonce

- Vi havde en masse penge efter salget, og jeg havde længe gået og tænkt på at lave sådan et gør-det-selv værksted. På den her måde kan folk komme og lave deres bil selv, og så står jeg til rådighed med al min viden på området... de gode råd er gratis, siger Kim, der også har indrettet et privat værksted i de store haller.

Her arbejder han på sin store passion: veteranbiler, -motorcykler og -knallerter. Hele hans samling har fået plads i udstillingslokalerne, så der er meget at se på.

I de forreste lokaler har ægteparret gjort et rum klar, så Mette, der er uddannet massør, kan tage imod sine kunder her.

- Så mens manden ordner bilen, kan konen få ordnet ryggen, griner Mette.

- Ja, eller hvis de lige får forstrukket noget, mens de arbejder på bilen, så kan de da lige få ordnet det også, griner Kim om pakkeløsningen i Nørreballe.

Annonce

Mette har i fem år haft succes med sin klinik på Ammestuevej. Hun tilbyder fysiurgisk massage, øre-akupunktur og cupping. Og hun glæder sig til at byde kunderne velkommen i de nye lokaler - men først når coronaen igen tillader det.

- På den måde har det jo været fint, at vi kunne gå og lave det her klar under nedlukningen, siger Mette.

Hun og Kim har knoklet siden december for at få det gamle autohus bragt flot. Der er højt til loftet i hallerne, og det er der også brug for - for drømmene er store.

- Det er jo et kæmpe område. Så hvis det her går godt, udvider vi med en hal mere. Og omme i den fantastiske have, vil vi snart bygge en række hytter, som skal lejes ud som overnatningsmulighed. Det er oplagt! Her er jo alt! Her er så dejligt, jubler Kim.

- Ja, vi kommer aldrig til at flytte tilbage til Hvidovre, konstaterer Mette.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE