cookie-og-privatlivspolitik
Leif Everdam sætter sin lid til, at de kommende møller bag ham indtil videre vist kun er placeret via Google Maps og ikke af en landmåler.

2

Billeder

Leif Everdam sætter sin lid til, at de kommende møller bag ham indtil videre vist kun er placeret via Google Maps og ikke af en landmåler.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

100 meter fra at få tilbudt et opkøb af sin ejendom

Kommende vindmøllenabo venter, at hans hus bliver nul kroner værd.
12. januar 2021 kl. 20:30 Af Marianne Knudsen

BOGØ INDDÆMNING Leif Everdam er holdt op med at sige "hvis," men siger nu konsekvent "når" vindmøllerne kommer.

For at slås mod Hofors planlagte kæmpevindmøller ved Bogø Inddæmning er netop som at slås mod vejrmøller. Det utilfredsstillende forhold er han ude af stand til at ændre.

Med bopæl i et charmerende og velholdt, gult hus på Hvidstensmarken 7 i Læsø mellem Vestenskov og Næsby vil han og hans kone, Gittie Balsfeldt, få fuld udsigt til de otte 150 meter høje vindmøller fra deres køkken og stue og fra de to kviste ovenpå, hvor der ellers i dag er vandkig og udsigt til træerne på Enehøje og nabohusene og gårdene mod nord.

- Og når nabohusene bliver opkøbt og revet ned, har vi kun udsigt til vindmøllerne, siger Leif Everdam.

- Vores ejendom er den eneste, der får fuld udsigt til alle møllerne, men vi får ikke et tilbud om opkøb af vores ejendom. Den ligger 100 meter udenfor den gældende salgsoptions-grænse i kommunen, nemlig 1.100 meter fra møllerne, har Hofor meddelt os.

Annonce

- Jeg har netop talt med Hofors chef for vedvarende energi, Jesper Pedersen, der siger, at de er nødt til at holde sig stringent til reglerne. Jeg må så konstatere at vores ejendom bliver nul komma nul nul værd. Vi kan ikke engang sælge den som fritidsbolig, for hvem vil kigge på otte vindmøller, og det næste er vel også, at der kommer en solcellepark der.

- Jeg er bange for, at vi bliver glemt og synes, at det er ærgerligt, hvis vil skal betale hele gildet. De tre lodsejere, der stiller jord til rådighed til vindmøllerne, får tre millioner kroner hver i 10 år. Altså 90 millioner i alt.

- Er det så ikke en beskeden sum, der i givet fald skal til for også at købe os ud, spørger Leif Everdam.

Salgsoptionsordningen er indført i 2020 og giver husejere i en afstand af op til seks gange vindmøllehøjden mulighed for at sælges deres ejendom til opstilleren af vedvarende energianlæg. I Lolland Kommune er grænsen dog øget til 1.000 meter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE