Som noget nyt på årets sukkerfestival blev der holdt kagebagekonkurrence om at blive Nakskovs modigste juniorbager.
15 havde tilmeldt sig, og torsdag eftermiddag var sandhedens time, hvor børnene mødte op med deres hjemmebagte kreationer.
Det blev en svær opgave, de to dommere, bager og konditor Trine Møller og bager Jim Møller fra Meny, kom ud på. Alle kagerne blev beundret, og den ansvarlige bager skulle svare på spørgsmål om indholdet.
- Har du selv lavet roserne, spurgte Jim Møller og udtrykte stor beundring, da det var tilfældet.
Undervejs blev der sagt mmmmm mange gange, og da de to dommere havde smagt på alle kagerne, trak de sig tilbage for at votere.
Jim og Trine Møller understregede, at alle kagerne var gode og smagte godt.
Vinder blev Fiona Mikkelsen med en dekorativ, glutenfri kage udsmykket som en ost med mus i. Indholdet var skovbærmousse og chokoladebunde.
Nummer to blev de to venner Karoline Nielsen og Erica Merle Brødsgaard med en kage af mørdejsbunde, hindbærmousse og daimmousse pyntet med spiselige blomster og hindbær.
Tredjepladsen kunne Ida Grænge hjembringe for en chokoladekage med citroncreme og meget fine hjemmelavede marengs.
Den yngste deltager på fire, Miclo Frandsen, havde fået hjælp af mor til at læse opskriften og til at tage kagerne ud af ovnen.
Torsdag kunne 150 børn også pynte cupcakes, og det var igen populært.