cookie-og-privatlivspolitik
Lige nu bliver der ikke taget sigte på skydebanen i Errindlev. Banen er på grund af coronarestriktionerne lukket, og det er uvist, hvornår den må åbne igen.

2

Billeder

Lige nu bliver der ikke taget sigte på skydebanen i Errindlev. Banen er på grund af coronarestriktionerne lukket, og det er uvist, hvornår den må åbne igen.
Foto: Anders Knudsen/Arkivfoto

Lolland

152-årig forening hårdt ramt af corona-krisen

Errindlev Skytteforening kæmper hårdt for at overleve.
07. marts 2021 kl. 10:10 Af Palle Nevad Frandsen

ERRINDLEV Skydebanen ved Errindlevhallen står tom og har gjort det alt for længe. Hele vinteren har skydeskiverne hængt i fred, for skytterne har ikke haft mulighed for at komme indenfor. Coronarestriktioner har holdt banen lukket. Det gør ondt på formand Bruno Larsen.

- Vi har en fin, moderne skydebane, som bare står stille i øjeblikket, siger han og ved selv ikke, hvornår han igen tør håbe på, at banen genlyder af skud.

Det vækker bekymringer hos formanden, for klubben er ikke økonomisk polstret til at klare sig længe uden indtægter.

- I forvejen var vores økonomi hårdt spændt op, og vi har ikke de store indtægter ud over kontingenterne, forklarer Bruno Larsen, som endnu mangler en del af de etablerede medlemmers indbetalinger.

- Der mangler nok betalinger fra 25 til 30 medlemmer, og når klubben består af 75 til 80 medlemmer, så er det mange. Vi har endda tilbudt dem blot at betale halvt kontingent.

Annonce

Errindlev Skytteforening har søgt hjælpepakker, men i første omgang fik man blot 5.000 ud af de 32.000 kroner, der var søgt. Anden omgang søgte klubben så de resterende 27.000 kroner, men fik afslag. Nu har man søgt omkring 60.000 kroner, men har ikke fået svaret endnu.

Vejen til en bedre økonomi kan være ved at få flere børn og unge som medlemmer, men det er en udfordring, klubben har kæmpet med længe.

- Bestyrelsen og trænerne er alle på den anden side af de 50 år, og når der kommer børn i klubben for at skyde, så kommer de med bedsteforældrene, forklarer Bruno Larsen.

Man har forsøgt et samarbejde med Bindernæs Efterskole, men det er blevet stoppet af coronaen, det er dog den vej, som klubben skal gå, mener formanden. Flere unge og mere konkurrenceskydning.

- De fleste af vores medlemmer dyrker hyggeskydning, men skal vi tiltrække nye skytter, så skal vi blive bedre til konkurrencedelen, siger Bruno Larsen, der håber på snart at må åbne for skydebanen igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE