cookie-og-privatlivspolitik
To forskellige bygherrer ønsker at opstille solceller ved vindmøllerne nord for Skodsebøllevej.
To forskellige bygherrer ønsker at opstille solceller ved vindmøllerne nord for Skodsebøllevej.
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen

Lolland

155 hektar solceller

Byrådet godkendte, at ny lokalplan sendes i otte ugers høring.
19. september 2020 kl. 11:31 Af Birgitta Andersen

Annonce

SKODSEBØLLE Lolland Byråd godkendte torsdag aften, at en ny lokalplan og kommuneplantillæg sendes i otte ugers høring. Lokalplanen giver mulighed for opsættelsen af et stort solcelleanlæg på markerne ved de tre vindmøller nord for Skodsebøllevej.

Solcelleanlægget skal fylde 155 hektar. To forskellige bygherrer har ytret ønske om at opstille et anlæg med en kapacitet på op til 100 MW og en årlig produktion på cirka 105.000 MWh.

Det var der delte meninger om i salen, og ikke overraskende var det Din Stemme, der ikke tiltrådte beslutningen.

Henning Alfred Rasmussen (DS) anførte, at det overordnede kommuneplangrundlag anfører, at der er tale om værdifuld landbrugsjord, der skal friholdes for tekniske anlæg og installationer.

- "Kun væsentlige samfundsmæssige hensyn kan ændre på dette". Det giver anledning til forundring. Jeg er ikke i tvivl om, at flertallet herinde mener, at et solcelleanlæg i Skodsebølle på nuværende tidspunkt er et væsentligt samfundsmæssigt hensyn. Så der er ikke meget at komme efter der. Så man ændrer bare lidt ved plangrundlaget, og så er det i orden, sagde han.

Han påpegede også, at økonomiudvalget netop har vedtaget fritagelse af højere grundskyld, indtil solcelleanlæg er klar til at producere.

- Der er tale om en favorisering af en enkelt sektor. Skal vi så også fritage andre industrigrunde, til fabrikken er begyndt at producere? spurgte han.

Din Stemme valgte ikke at bakke op om solcellerne, da det af princip ikke vil godkende flere anlæg, før den producerede energi kan lagres.


Glæde over det grønne

Alle andre i byrådet var anderledes positive over for ideen, som især SF og Enhedslisten glædede sig over.

Henrik Høegh (V) glædede sig over, at byrådets principper for solcelleanlæg bliver overholdt med seks rækker beplantning, der skal skjule solcellerne, dyr til afgræsning og afstand til Skodsebøllevej.

Formand for teknisk udvalg Leif Utermöhl (S) forsøgte at berolige Din Stemme.

- Lur mig, om vi ikke er kreative nok til at finde en måde at bruge den ekstra, grønne energi til noget fornuftigt på, sagde han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce