Annonce
Lolland

18 eller 58 - alle er velkomne på banen

Hele holdet kunne ikke være med på billedet - der er jo visse restriktioner, der skal overholdes. Men målmanden får alligevel en kølig øl ned ad nakken. Foto: Ingrid Riis

Det handler om andet og mere end bare to mål og en læderbold, når der trænes forbold. Det handler om at komme hinanden ved.

STOKKEMARKE Den sidste træning i år var allerede afsluttet, men da DBU Lolland-Falster ringede og spurgte, om den ikke skulle svinge forbi og aflevere pokalen, der er beviset for, at Stokkemarke Ungdomsforening Fodbold, ofte bare SUF, vandt sin række i ottemandsfodbold, snørede gutterne alligevel støvlerne en sidste gang og spillede noget bold.

De cirka 20 fremmødte var ikke delt op i første- og andethold, da Folketidende fredag aften lagde vejen forbi særtræningen, der blev spillet under lyset fra de enorme spots, der står rundt om banen.

Spillerne var delt op efter alder. De unge mod de gamle. Og det endte vist med en snæver sejr til de unge kræfter, selv om de "rigtige" voksne kæmpede bravt imod den unge overmagt.

Per Larsen, formand for Stokkemarke Ungdomsforening, lagde vejen forbi den sidste træning. Og han er stolt over projektet. Foto: Ingrid Riis

En tilfældighed

Det er nu tredje sæson, der spilles fodbold på ottemandsholdet i SUF.

Det hele begyndte sådan lidt ved en tilfældighed, fortæller træner Theis Jacobsen, der i øvrigt selv er tættere på den unge garde end de mere modne spillere.

- Alle os unge drenge spiller håndbold og havde gjort det længe. Der opstod en masse ballade med vores fodboldbane her, og for måske at værne lidt om fodboldbanen valgte vi at starte holdet her. Vi havde længe gået og snakket om at spille noget fodbold, os, der spiller håndbold, forklarer Theis Jacobsen.

Det fik Steffen Bak hurtigt snuset op. Han har tidligere været formand i foreningen for år tilbage og kan, efter eget udsagn, ikke holde sig væk.

Han skulle egentlig bare lige kigge forbi de unge håndboldspilleres træning for at se, hvad det var for noget. Og nu står han selv iført den bolsjestribede trøje her tre år senere.

- Jeg skulle faktisk bare om at kigge på, hvad de der håndboldknægte havde gang i, og så blev jeg pludselig spurgt, om jeg havde travlt den følgende lørdag. Det havde jeg sådan set ikke, og de havde ikke folk nok til at stille hold uden min hjælp, så jeg dukkede op. Så opdagede nogle af de andre gamle gutter, at jeg tossede rundt herinde med de unge, og så spredte det sig lidt derfra, for hvis jeg kunne, så kunne de da også, forklarer Steffen Bak.

Sådan blev den ganske særlige fodboldklub til det, den er i dag.

En blanding mellem unge knægte, der hverken må stemme til valg eller køre bil, og gutter, for hvem den næste runde fødselsdagsfejring starter med et sekstal. Det giver noget helt særligt. Både på banen, hvor de modne mænd, der har spillet fodbold i årtier, kan dele ud af deres tekniske kunnen og teoretiske snilde til de unge håndboldspillere, der måske er lidt mere rappe på fødderne.

Det har i hvert fald ført til endnu en sejr i deres række, så helt galt går det ikke.

Men uanset hvem man spørger, er det alligevel aspektet udenfor kridtstregerne, der bliver fremhævet som den sande gevinst ved fodbolden.

- Vi er vidt forskellige, men vi går godt i spænd. Det er jo på mange måder som for 30 år siden, da jeg var på alder med nogle af de unge. Stemningen, hyggen, snakken er den samme. De her unge mennesker taler jo om det samme, som vi gjorde, da vi var unge, og nu kan jeg lige holde mig opdateret på, hvad de unge går og laver nu. Det er da meget sjovt, forklarer Steffen Bak.

8-mands fodbold, som det hedder under Dansk Bold Union, er en mindre udgave af det, der kører i fjernsynet. Her spiller man ikke på hele den lange bane, der er 100 meter lang, men kun på halvdelen, og i stedet for at være 11 spillere på hvert hold er der i stedet 8.
Det betyder, at bolden næsten altid er i spil, og at der skal løbes færre lange ture, men flere korte spurter i stedet. Holdene spiller i rækker, og du kan hverken rykke op eller ned fra din række - det handler mest om at få bevæget benene og have det sjovt.
Stokkemarke Ungdomsforening Fodbold har spillet ottemandsfodbold i tre år. Det er foreningen så god til, at den i de seneste to sæsoner har vundet sin række på Midtlolland med en spillertrup, der tæller alt, fra hvad der kunne være ungdomsspillere til Old Boys.

Fodbold handler om fodbold - og en masse andet, især i en mindre by som Stokkemarke. Foto: Ingrid Riis
Artiklen fortsætter efter annoncen

Talentet ikke afgørende

Det samme kan høres fra de unges lejr - bare med omvendt fortegn.

- Det er hyggeligt, vi har det rigtig godt sammen her. De gamle kan jo røverhistorierne om vores forældre - så kan man komme hjem til sine forældre og spørge ind til dengang, de lå og kørte 110 på knallert, eller hvad ved jeg. Der kommer en masse gode historier fra dem, og så får de nogle af vores, fortæller 21-årige Morten Almann Pedersen, der er fra byen, men nu tager hele den lange tur fra Næstved, hvor han bor, for at træne med en gang om ugen.

Per Larsen er også dukket op for at se den fine, nye pokal.

Han er formand for Stokkemarke Ungdomsforening, og selv om han er nået den alder, hvor han kalder alle spillere, unge som gamle, for knægt, så begejstres han stadig af den energi, der er i klubben.

- Det er fantastisk hyggeligt at komme her og være med. Og det er for alle - om du kan spille eller ej betyder ikke alverden. Man får hurtigt lært det, alle gør det, de kan, og så betyder det ikke så meget, om niveauet er til Superliga eller Serie 4. Det er hyggen, der er i højsædet, og det giver åbenbart også gode resultater på banen, siger formanden.

De rituelle grønne voksensodavand bliver drukket, mens spillerne pruster lidt efter vejret og vender stort og småt.

Træner Theis Jacobsen tror på, at en tredje sejr i rækken er mulig.

- Vi tager det lidt, som det kommer. Så længe det er sjovt.

Klubben får gæv opbakning fra lokalsamfundet. Der står 30 eller 40 tilskuere og hepper til hjemmekampene. Foto: Ingrid Riis
Selv om sammenholdet er i højsædet, går de til den på den fugtige fodboldbane. Tacklingerne er ikke hårde, men når de ældre gutter fanger en af de unge, der er hurtige på fødderne, ja, så opdager de det. Foto: Ingrid Riis
Efter en times veloverstået træning skal der lidt energi indenbords, mens folk står og snakker om stort og småt. Det er en vigtig del af SUF. Foto: Ingrid Riis
  • Hele holdet kunne ikke være med på billedet - der er jo visse restriktioner, der skal overholdes. Men målmanden får alligevel en kølig øl ned ad nakken. Foto: Ingrid Riis
  • Per Larsen, formand for Stokkemarke Ungdomsforening, lagde vejen forbi den sidste træning. Og han er stolt over projektet. Foto: Ingrid Riis
  • Fodbold handler om fodbold - og en masse andet, især i en mindre by som Stokkemarke. Foto: Ingrid Riis
  • Klubben får gæv opbakning fra lokalsamfundet. Der står 30 eller 40 tilskuere og hepper til hjemmekampene. Foto: Ingrid Riis
  • Selv om sammenholdet er i højsædet, går de til den på den fugtige fodboldbane. Tacklingerne er ikke hårde, men når de ældre gutter fanger en af de unge, der er hurtige på fødderne, ja, så opdager de det. Foto: Ingrid Riis
  • Efter en times veloverstået træning skal der lidt energi indenbords, mens folk står og snakker om stort og småt. Det er en vigtig del af SUF. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen