cookie-og-privatlivspolitik
Elever bliver undervist i, hvordan et hjerte fungerer og ser ud ved hjælp af en model.
Elever bliver undervist i, hvordan et hjerte fungerer og ser ud ved hjælp af en model.
Foto: Privat

Lolland

623.000 kroner til sosu-uddannelse

Børne- og Undervisningsministeriet støtter sosu-uddannelse i Nakskov.
23. november 2020 kl. 15:20 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV For kort tid siden kunne samarbejdspartnerne Sosu Nykøbing Falster, VUC Storstrøm og Lolland Kommune fortælle, at det fra august 2021 bliver muligt at tage første del af uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent i Nakskov.

Det betyder, at nye elever fra Vest- og Midtlolland får kortere transporttid til deres uddannelsessted, hvis de vil tage grundforløbet til en sosu-uddannelse.

I fredags kunne samarbejdspartnerne meddele endnu en glædelig nyhed, nemlig at det nye uddannelsestilbud støttes af Børne- og Undervisningsministeriet med 623.000 kroner.


Attraktivt uddannelsesmiljø

- Vi er utrolig glade for den støtte, Børne- og Undervisningsministeriet viser os. Det betyder, at vi nu får endnu bedre muligheder for at skabe et superattraktivt uddannelsesmiljø for vores kommende elever i Nakskov, fortæller direktør for Sosu Nykøbing Falster, Steen Frederiksen.

Midlerne fra ministeriet skal bruges til indkøb af inventar og it til de lokaler, sosu-uddannelsen får stillet til rådighed på Campus Nakskov, og til udstyr, som anvendes i sundhedssektoren, oplyser han.

- En sosu-uddannelse er nemlig meget praktisk, hvilket betyder, at en stor del af undervisningen er fokuseret på at lære med hænderne og anvende den teori, eleverne lærer, siger Steen Frederiksen.


Tæt samarbejde

Det nye uddannelsestilbud bliver drevet i tæt samarbejde mellem VUC Storstrøm og Sosu Nykøbing Falster.

- Det betyder blandet andet, at eleverne på sosu-uddannelserne kan nyde godt af en del af de faciliteter og kompetencer, som VUC allerede har opbygget i Nakskov, og at alle elever får en meget målrettet, kvalificeret undervisning og vejledning, uanset om det er lærere fra VUC eller Sosu, der står for aktiviteterne, forklarer Martin Lasse Hansen Sieben, administrerende direktør, VUC Storstrøm.


Ny aftale

I går søndag indgik regeringen, FH, KL og Danske Regioner desuden en trepartsaftale, der blandt andet skal gøre det mere attraktivt at søge ind som social- og sundhedsassistent.

Med aftalen forpligter kommunerne sig fra 1. juli 2021 til at ansætte voksne elever på 25 år og derover allerede fra uddannelsens begyndelse.

Dermed sikres det, at de voksne elever får løn under det indledende grundforløb og en klar aftale om, hvor de skal fortsætte i praktik efter grundforløbet.

Dette skal være med til at styrke rekrutteringen til uddannelsen og reducere frafaldet, så der samlet set uddannes flere social- og sundhedsassistenter.


Mangel på medarbejdere

Der er nemlig mangel på sosu-medarbejdere.

Det gælder også i Lolland Kommune, hvor den udfordring kun vokser de kommende år.

For i takt med at andelen af ældre i kommunens befolkning stiger, og ungdomsårgangene dykker, begynder mange sosu-medarbejdere at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Der er derfor brug for mange flere medarbejdere på social- og sundhedsområdet i Lolland Kommune i fremtiden.

Flere gode tiltag, lokalt og nationalt, synes nu at kunne hjælpe den udvikling på vej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce