cookie-og-privatlivspolitik
Dørene åbnede klokken 17, generalforsamlingen begyndte klokken 18, og lidt efter klokken 20 var sagen afgjort.

6

Billeder

Dørene åbnede klokken 17, generalforsamlingen begyndte klokken 18, og lidt efter klokken 20 var sagen afgjort.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

700 bank-aktionærer fyldte centret

VIDEO: Generalforsamlingen i Lollands Bank trak folk af huse.
28. november 2018 kl. 13:40 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV - Jeg håber, vi får en ... Jeg ved ikke, om man kan kalde det hyggelig, men i hvert fald god aften.

Sådan lød velkomsten fra bestyrelsesformand Preben Pedersen, da Lollands Bank i aftes holdt ekstraordinær generalforsamling i Nakskov Idrætscenter. Her var der - også længe inden den officielle del begyndte klokken 18 - fyldt godt op ved de 28 langborde pyntet med papirduge i Lollands Banks grønne farve.

På bordene stod øl og sodavand, og Nakskov Håndboldklub, som forpagter centrets café, diskede op med sandwich så store som frisbee'er. Det fik hurtigt snakken i gang, mens bankens bestyrelsesmedlemmer fandt deres pladser ved et bord midtfor - lige under et basketballmål dækket af et af bankens bannere.

Efter valget af Jeppe Søndergaard som dirigent og hans konstatering af, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt, gik debatten i gang. Første mand på talerstolen var Michael Hove, som var talsmand for den gruppe investorer, der havde ønsket generalforsamlingen. Han var imponeret over det store fremmøde.

- Jeg har været til mange generalforsamlinger i mit liv, men det her er dybt imponerende. Det vidner om en stor interesse, hvilket i sig selv er positivt, bemærkede han og fortalte, at han selv har været aktionær siden 2016.

- Og vi er ikke nogle tosser, der kommer kørende fra København som oprørere, understregede han.

Næste taler var bestyrelsesformand Preben Pedersen, der redegjorde for, hvorfor bestyrelsen anbefalede folk at stemme nej. Så blev debatten givet fri, og Per Kamper var den første af en hel stribe mænd, der tog ordet.

- Jeg hedder Per, og jeg står her! introducerede han sig selv, inden han forklarede, hvorfor han anbefalede et nej og sluttede af med at bede folk rejse sig og give en klapsalve til bankens medarbejdere og ledelse.

- Det var nok lige på grænsen, konstaterede Jeppe Søndergaard efterfølgende, inden taler på taler tog ordet.

Bifaldene undervejs viste tydeligt, at langt de fleste tilstedeværende var nej-sigere, og da resultatet klokken 20.05 blev annonceret, kom publikum for anden gang på benene for at give en stående applaus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce