cookie-og-privatlivspolitik
MHI Vestas fyrede, som tidligere omtalt, torsdag 27. august 67 medarbejdere. Nu får Jobcenter Lolland en ekstra pose penge til at hjælpe dem videre i job.

2

Billeder

MHI Vestas fyrede, som tidligere omtalt, torsdag 27. august 67 medarbejdere. Nu får Jobcenter Lolland en ekstra pose penge til at hjælpe dem videre i job.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

959.000 kroner til opkvalificering efter fyringer

Stor glæde over, at Jobcenter Lolland får 959.000 kroner til opkvalificering af afskedigede MHI Vestas-folk.
10. september 2020 kl. 17:00 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Vibeke Grave (S), formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, udbryder spontant:

- Det var dog dejligt, for pokker.

I går meddelte Beskæftigelsesministeriet nemlig, at Jobcenter Lolland får knap en million kroner til at hjælpe de nyligt afskedigede medarbejdere på MHI Vestas videre i job.

Det sker, efter Jobcenter Lolland har søgt om hjælp fra de såkaldte varslingspuljemidler til 35 af de 67 fyrede for at mindske risikoen for langtidsledighed.


En fælles opgave

Helt nøjagtigt har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bevilliget 959.000 kroner til at afhjælpe den arbejdsløshed, der er opstået som følge af en ordrenedgang hos MHI Vestas. For ifølge ministeren er arbejdsløshed et fælles anliggende.

Annonce

- Det er trist, hver gang folk bliver sendt ud i ledighed. Det kaster de afskedigede og eventuelt deres familier ud i en uvis fremtid både arbejdsmæssigt og økonomisk, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og fastslår:

- Arbejdsløshed skal ikke løses af den enkelte. Det er en fælles opgave, som vi skal bekæmpe.

Pengene er givet på en dispensation fra reglerne. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland kan nemlig kun bevillige varslingspuljemidler, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Det var ikke tilfældet med den seneste massefyring på MHI Vestas, som blev effektueret torsdag 27. august.

Men ministeren kan give en dispensation.

Det kan ske, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset - og netop det har det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland vurderet gør sig gældende.

Annonce

Tilbud om AMU-kurser

Jobcenter Lolland, hvis opgave er at hjælpe ledige i job og virksomheder med at finde nye medarbejdere, har lagt op til, at midlerne fra varslingspuljen blandt andet skal gå til jobsøgningsforløb og AMU-kurser inden for bygge-anlæg og serviceområdet.

De afskedigede omfatter nemlig både ufaglærte og faglærte - men især ufaglærte, og medarbejderne vil derved få flere kompetencer, der kan bruges i forbindelse med Femernbyggeriet, hvor der vil mangle arbejdskraft.

Den strategi bakker ministeren op om.

- Jeg håber, at man med en hurtig indsats kan hjælpe de afskedigede til at finde et nyt job inden længe, og jeg synes, at det er ganske klogt, at man målretter indsatsen til de nye job, som Femernbyggeriet skaber, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.


Gode muligheder

Formanden for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune havde forventet, at der ville komme nogle penge, men hun vidste ikke hvor mange.

Annonce

- Knap en million kroner lyder som mange penge, siger hun glad og tilføjer:

- Det giver gode muligheder for omskoling og opkvalificering til de mange jobmuligheder på Femernbyggeriet.

Det bliver der desuden brug for, idet der venter en opgave med at rekruttere den rette og nødvendige arbejdskraft til byggeriet, påpeger social- og arbejdsmarkedschef i Lolland Kommune Jesper Daugaard.

Også han er glad for varslingspuljemidlerne.

Hvad de afskedigede Vestas-medarbejdere selv har af ønsker skal nu afklares.

Annonce

- Vi har de første samtaler i morgen (det vil sige i dag, red.), fortæller jobcenterleder på Jobcenter Lolland Per Bech Grønning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE