cookie-og-privatlivspolitik
Mona Lisa har lagt gulvtæppe til mange høje hæle og høje promiller. Nu rykker jazzen ind.

2

Billeder

Mona Lisa har lagt gulvtæppe til mange høje hæle og høje promiller. Nu rykker jazzen ind.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Åbner Mona op som jazzet restaurant

Restaurant Tempus vil servere grill-menu i gammelt diskotek under jazzen.
17. juli 2019 kl. 18:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

Minderne om svundne tider på Diskotek Mona Lisa vil få et vemodigt smil frem på læben hos mange maribonitter.

Diskoteket har været lukket siden marts 2018, men forinden da har mange generationers unge drukket deres første drinks, kysset deres første kys og styret deres første brandert gennem menneskehavet til tonerne af datidens hotteste hits.

Indehaver Michael Madsen har nu fået nyt fokus med den stilede Restaurant Tempus på førstesalen, mens salen nedenunder, hvor diskoteksrytmerne herskede, står tom.

Men fra på torsdag kan interesserede genoplive minderne og se, hvad der er blevet af det gamle diskotek. I anledning af den tilstundende jazzfestival har køkkenchef Martin Rommel fået en lys idé.

- Jeg synes, det er synd, at det ikke bliver brugt til noget. Så nu kan vi under jazzen have det tilbud - også til dem, der er dårligt gående - at de kan komme at spise en grillbuffet her, siger han.

Fra torsdag flytter han serveringen nedenunder og suspenderer a la carte-kortet til fordel for grillmad.

- Grillen stiller vi ud på fortovet, så duften kan lokke folk til. Og så har vi en stor buffet med tilbehør inde i hallen, fortæller Martin Rommel.

Idéen kom til ham i sidste uge, så de har ikke nået at booke live-musik. Men der vil være både blues og jazz i højttalerne.

- Vi får mange spørgsmål til det gamle Mona-lokale. Nu viser vi det frem, og så kan folk komme at mindes gamle dage, siger Rommel.


Disko-feberen skal ud

Monas gamle mahogni-barer knejser stadig i rummet med de velkendte spejlvægge bagved. Og herfra kan man i jazzdagene købe alt fra vin og øl til skarpe shots. Køkkenet har åbent fra klokken 11.30 til cirka 21, men baren kan have åbent til klokken 02 om natten.

- Det bliver lidt en prøveballon, siger indehaver Michael Madsen, der nu, hvor Tempus er begyndt at køre fornuftigt, er klar til at tage fat på endnu et projekt.

- Jeg ville gerne renovere rummet her, så det bliver pænt. Den der Mona-stemning skal ud, og så vil vi bruge det som et selskabslokale - et moderne alternativ til forsamlingshusene, siger han.

Renoveringen skal allerede i gang til efteråret.

- Det er lidt frustrerende for mig, at det bare står ubrugt hen. Men omvendt er det bare blevet brugt fredag og lørdag de seneste 35 år. Men det kunne være rart at finde en anvendelse for det, siger Madsen.

Han tænker, at lokalet også kan bruges til standup, musik og foredrag.

- Jeg har nogle gutter, der plager mig hver eneste uge, om vi ikke skal lave nogle store fester her. Men man skal også være forsigtig i forhold til Tempus' udtryk og det, vi har bygget op deroppe, siger han.

Planen er dog, at den lidt bedagede disko-feber skal ud af salen.

- Gulvtæppet skal af, vi skal have lavet nogle vinduer, så der ikke er så mørkt, og så skal sofaerne ud, så det bliver et regulært rum, fortæller Michael Madsen og lader blikket glide hen over de magelige sofaer med det spraglede 1990'er-mønster, hvor mangt en drink og andre gode sager er endt gennem tiden.

Indtil videre bliver det slidte gulvtæppe med Mona Lisas falmede ansigtstræk dog på, så nostalgien kan få frit løb under jazzen på torsdag, fredag og lørdag.

- Nu må vi se. Hvis grundlaget er der, kan det sagtens være, at vi finder på at gøre mere af den slags, siger Michael Madsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce