cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Lolland

Åbner for 168 nye sommerhusgrunde på Lolland

Erhvervsministeriet har med et nyt landsplandirektiv givet mulighed for, at der kan udstykkes nye sommerhusgrunde på Lolland.
18. september 2019 kl. 12:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Op til 168 nye sommerhusgrunde kan være på vej til at blive udstykket på Lolland.

Et nyt landsplandirektiv fra Erhvervsministeriet giver kommuner landet over mulighed for at udstykke ialt godt 2.000 nye sommerhusgrunde i kystnærhedszonen. Samtidig tilbagefører man 1.362 sommerhusgrunde til landzone.

Lokalt er der givet tilladelse til to nye sommerhusudstykninger i Lolland Kommune. Det ene er et område på cirka 36,2 hektar ved Dannemare Strand, hvor der nu må udstykkes op til 126 sommerhusgrunde.

Hvis man vælger at gøre brug af muligheden for at udstykke, skal mindst fire procent af området dog udformes til et eller flere offentligt tilgængelige grønne arealer "med rekreative og naturmæssige værdier", hedder det i bekendtgørelsen fra Erhvervsministeriet.
Ligeledes skal der udlægges en offentligt tilgængelig grøn sti gennem sommerhusområdet.

Det andet område, der er givet tilladelse til at udstykke, er på 12,1 hektar og ligger ved Kramnitze. Her er der givet tilladelse til at udstykke op til 42 sommerhusgrunde.

Også her skal mindst fire procent af området udformes til et eller flere offentligt tilgængelige grønne arealer med rekreative og naturmæssige værdier, ligesom der også skal udlægges en offentligt tilgængelig grøn sti gennem sommerhusområdet..

Derimod er der ikke blevet plads til nye sommerhusudstykninger ved Maglehøj Strand. I bekendtgørelsen fra Erhvervsministeriet hedder det, at: "Et i kommuneplanen udlagt sommerhusområde på cirka 48,4 hektar ved Maglehøj Strand, som vist på kortbilag H3 (Maglehøj), udtages af kommuneplanen."

Du kan se grafikker af de pågældende tre områder ved at klikke på linket her og derefter klikke på bilgaene 20, 21 og 22.

Der er ikke givet tilladelse til nye udstykninger i Guldborgsund Kommune i denne omgang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce