Annonce
Lolland

Åbner nyt spille- og eventsted

Gulvtæppet med dets mange minder er væk, og frem er dukket et fint bøgetræsparket. Det skal nu slibes og behandles, så det matcher de rå vægge. Foto: Jan Knudsen

Det gamle diskotek Mona Lisa bliver til Torvet17.

MARIBO Tæppet med Mona Lisas falmede smil er revet af - diskoteksdagene er ovre. Under det gemte der sig et gammelt, flot bøgeparket. Det skal nu lægge gulv til nye tider i det, der i årtier var kendt som Mona Lisa.

- Det eneste minde fra Mona-tiden står dér, siger indehaver Michael Madsen og peger på et lille stykke af baren, der har fået lov til at blive stående ved indgangsdøren.

Ellers er alt flået ned, og frem er dukket de rå mursten. De skal nu pudses op, så stedet får et moderne look - selv oppe på scenen.

- De fleste andre steder har scenerne sort baggrund. Men sådan bliver det ikke her. Vi vil gerne skille os lidt ud, fortæller Michael Madsen.

I lang tid har det tidligere diskotek stået ubenyttet hen, mens Michael koncentrerede sig om at få restaurant Tempus til at køre på førstesalen. Nu har Tempus fået ny chefkok og et menukort, der arbejder ud fra Michaels grund-ide med stedet, så nu er fokus på at få underetagen til at leve igen som Maribos nye spille- og eventsted.

- Det bliver klar til 25. oktober, for 29. oktober har vi vores første arrangement, lyder det skråsikkert fra Michael Madsen.

Der er allerede solgt 50 billetter til "Intim stand-up" med Audrey Castaneda og en anden indtil videre hemmelig komiker.

Tanken er, at Torvet17 skal lægge bøgeparket til events som standup, foredrag og live-musik. Michael Madsen vil selv lave en del af arrangementerne, men stedet vil også være til leje - som et moderne forsamlingshus.

- Vi vil også meget gerne holde bryllupper, familiefester, konferencer, loppemarkeder, bingospil og alt muligt andet. Alt, der profilerer huset her, vil være velkomment, fortæller han.

Man kan leje lokalet og komme med alt selv - også maden.

- Vi har ikke proppenge eller noget. Hvis man har en favoritkok eller selv vil lave og komme med maden, så skal man være velkommen til det. Men vi kan naturligvis også levere maden. Det går lige fra, at man bare lejer salen, til at det hele er dækket op og på plads - og man bare skal møde op uden at røre en finger. Man kan bare bygge på, siger Michael.

Torvet17 vil kunne stille 200 stole på række eller have 400 stående koncertgæster. Michael har netop bestilt stole hjem fra Kina - intet mindre end 700 styk.

- Der kunne være 700 i en container, så det kunne jeg jo lige så godt. Så sælger jeg resten. Det er jo gode stole, så det kan jeg sagtens, lyder det med vanlig købmandsmine.

Med spisende gæster vil stedet kunne have plads til et maksimum på 150 personer ved runde eller lange borde.

- Salen bliver så mobil som muligt, så vi kan have plads til så forskellige ting som muligt. Vi har stadig garderoben, toiletter og herretoilettet i kælderen. Så vi har faciliteterne til de større events også.

Madsen flirter også med tanken om, at Torvet17 skal lave arrangementer, der følger byens puls - som under jazzfestivalen. Men han har også sine egne ideer.

- Det kunne være vin&gris, fællesspisninger ved langbord og lignende.

Nu handler det om at få salen sat i stand, så Torvet17 kan åbne til tiden. Men efterfølgende er der projekter, der skal løfte stedet endnu mere.

- Med tiden skal vi have åbnet vinduerne, så der kan komme mere lys ind. Det er et meget mørkt rum. Vi vil også lave en hyggelig gårdhave bagtil. Og så skal vi på et tidspunkt have fjernet det hvælvede loft, så der kommer den der riddersalsfornemmelse, som et brudepar vil finde rigtig romantisk. Det er jo meningen, at vi med tiden skal tjene penge på det her, smiler Michael.

Et lille stykke af baren fra Mona har fået lov at blive. Resten er smidt ud. Foto: Jan Knudsen
  • Gulvtæppet med dets mange minder er væk, og frem er dukket et fint bøgetræsparket. Det skal nu slibes og behandles, så det matcher de rå vægge. Foto: Jan Knudsen
  • Et lille stykke af baren fra Mona har fået lov at blive. Resten er smidt ud. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan