cookie-og-privatlivspolitik
Gulvtæppet med dets mange minder er væk, og frem er dukket et fint bøgetræsparket. Det skal nu slibes og behandles, så det matcher de rå vægge.

2

Billeder

Gulvtæppet med dets mange minder er væk, og frem er dukket et fint bøgetræsparket. Det skal nu slibes og behandles, så det matcher de rå vægge.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Åbner nyt spille- og eventsted

Det gamle diskotek Mona Lisa bliver til Torvet17.
21. september 2019 kl. 15:32 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Tæppet med Mona Lisas falmede smil er revet af - diskoteksdagene er ovre. Under det gemte der sig et gammelt, flot bøgeparket. Det skal nu lægge gulv til nye tider i det, der i årtier var kendt som Mona Lisa.

- Det eneste minde fra Mona-tiden står dér, siger indehaver Michael Madsen og peger på et lille stykke af baren, der har fået lov til at blive stående ved indgangsdøren.

Ellers er alt flået ned, og frem er dukket de rå mursten. De skal nu pudses op, så stedet får et moderne look - selv oppe på scenen.

- De fleste andre steder har scenerne sort baggrund. Men sådan bliver det ikke her. Vi vil gerne skille os lidt ud, fortæller Michael Madsen.

I lang tid har det tidligere diskotek stået ubenyttet hen, mens Michael koncentrerede sig om at få restaurant Tempus til at køre på førstesalen. Nu har Tempus fået ny chefkok og et menukort, der arbejder ud fra Michaels grund-ide med stedet, så nu er fokus på at få underetagen til at leve igen som Maribos nye spille- og eventsted.

- Det bliver klar til 25. oktober, for 29. oktober har vi vores første arrangement, lyder det skråsikkert fra Michael Madsen.

Der er allerede solgt 50 billetter til "Intim stand-up" med Audrey Castaneda og en anden indtil videre hemmelig komiker.

Tanken er, at Torvet17 skal lægge bøgeparket til events som standup, foredrag og live-musik. Michael Madsen vil selv lave en del af arrangementerne, men stedet vil også være til leje - som et moderne forsamlingshus.

- Vi vil også meget gerne holde bryllupper, familiefester, konferencer, loppemarkeder, bingospil og alt muligt andet. Alt, der profilerer huset her, vil være velkomment, fortæller han.

Man kan leje lokalet og komme med alt selv - også maden.

- Vi har ikke proppenge eller noget. Hvis man har en favoritkok eller selv vil lave og komme med maden, så skal man være velkommen til det. Men vi kan naturligvis også levere maden. Det går lige fra, at man bare lejer salen, til at det hele er dækket op og på plads - og man bare skal møde op uden at røre en finger. Man kan bare bygge på, siger Michael.

Torvet17 vil kunne stille 200 stole på række eller have 400 stående koncertgæster. Michael har netop bestilt stole hjem fra Kina - intet mindre end 700 styk.

- Der kunne være 700 i en container, så det kunne jeg jo lige så godt. Så sælger jeg resten. Det er jo gode stole, så det kan jeg sagtens, lyder det med vanlig købmandsmine.

Med spisende gæster vil stedet kunne have plads til et maksimum på 150 personer ved runde eller lange borde.

- Salen bliver så mobil som muligt, så vi kan have plads til så forskellige ting som muligt. Vi har stadig garderoben, toiletter og herretoilettet i kælderen. Så vi har faciliteterne til de større events også.

Madsen flirter også med tanken om, at Torvet17 skal lave arrangementer, der følger byens puls - som under jazzfestivalen. Men han har også sine egne ideer.

- Det kunne være vin&gris, fællesspisninger ved langbord og lignende.

Nu handler det om at få salen sat i stand, så Torvet17 kan åbne til tiden. Men efterfølgende er der projekter, der skal løfte stedet endnu mere.

- Med tiden skal vi have åbnet vinduerne, så der kan komme mere lys ind. Det er et meget mørkt rum. Vi vil også lave en hyggelig gårdhave bagtil. Og så skal vi på et tidspunkt have fjernet det hvælvede loft, så der kommer den der riddersalsfornemmelse, som et brudepar vil finde rigtig romantisk. Det er jo meningen, at vi med tiden skal tjene penge på det her, smiler Michael.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce