Annonce
Lolland

Ældreråd til kamp mod "tvangsdigitaliseringen"

Movia kører 450 buslinjer, 10 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger på Sjælland og Lolland-Falster. På Lolland er der en snes ruter, fra 711 til 791. Foto: Anders Knudsen

Vil have køreplanerne tilbage til busstoppestederne

LOLLAND - Vi går direkte til det fine maghogniskrivebord i København.

Det siger May-Brit Horst, der er formand for Ældrerådet i Lolland Kommune, der ved et møde 12. februar besluttede at skrive til Movias bestyrelse for at få køreplanerne ved busstoppestederne tilbage.

- Vi skriver en formel klage til Movias bestyrelse. Det er jo Movia, der kører busserne her på Lolland, så det er jo dem, der står for denne tvangsdigitalisering, siger May-Brit Horst.

"Tvangsdigitalisering" er et ord, Ældrerådet fandt på ved deres møde, hvor de besluttede at klage over, at køreplanerne er flyttet fra stoppestederne.

- Det er jo ikke alle her på Lolland, der har en smartphone. Mange har nok en mobiltelefon, men det er langt fra alle, der har en smartphone, siger May-Brit Horst, der også undrer sig over Movias begrundelse for at fjerne køreplanerne fra stoppestederne.

- Movia siger, de har opdaget, at vi ikke bruger køreplanerne. Hvordan har de opdaget det, spørger May-Brit Horst, der hverken tror på det eller på, at køreplanerne er overflødige.

Ved alle busstoppesteder er den trykte køreplan blevet erstattet af en digital app, der løbende kan oplyse om bussens eventuelle aktuelle forsinkelser.

- Men det hjælper jo ikke for alle dem, der ikke har en smartphone, siger Ældrerådets formand, der indrømmer, at hun selv ville være i problemer, hvis hendes bil gik i stykker.

- Jeg ville ikke ane, hvordan jeg kunne komme ud til min mekaniker, når jeg skulle hente den igen.

Fra Movia oplyser kommunikationsdirektør Camilla Struckmann, at selskabet godt er klar over, at nogle kunder ikke er trygge ved det digitale og foretrækker trykt information.

- Men vi giver nu passagererne den viden om driften, som vi selv har, så snart vi har den.

Ældrerådet vil sende en kopi af deres klage til "de københavnske maghogni-skriveborde" til Lolland Kommune og til borgmesteren i Vordingborg, Mikael Smed, der er med i Movias bestyrelse.

Movia kører 30 ruter på Lolland.

Movia har efterfølgende sendt nedenstående svar på kritikken:



I Movia har vi stor respekt for, at nogle kunder foretrækker trykt information. Det gør altid indtryk, når vi gennemfører forbedringer, som nogle af vores kunder oplever som en forringelse.

Når vi har erstattet de trykte køreplaner på bussernes stoppesteder med liveopdateret information, er det fordi, den liveopdaterede information er mere pålidelig end den trykte. Vi har fået installeret realtidssystemer i alle busser, der giver passagererne her og nu information om, hvornår bussen ankommer til stoppestedet – også hvis den bliver hængende i trafikken og bliver forsinket.

Vi er godt klar over, at nogle kunder ikke er trygge ved det digitale, og foretrækker den trykte information. Derfor kan man ringe DOTs kundecenter på 70 15 70 00 og få oplyst næste bus. Man kan også bede om at få tilsendt køreplaner til de busser, som man plejer at benytte. Så kan man have den trykte køreplan i tasken eller hængende hjemme på køleskabet. På DOTs hjemmeside (dinoffentligetransport.dk) kan man også printe køreplanerne døgnet rundt.

Vi giver nu passagererne den viden om driften, som vi selv har, så snart vi har den. Vi ved fra vores løbende kundeundersøgelser i DOT, at kunderne lægger stor vægt på at få trafikinformation, de kan stole på. De liveopdaterede oplysninger kan ses på rejseplanen.dk og dinoffentligetransport.dk, ligesom man kan få tilsendt de næste busafgange ved at sende en sms til 1250. Derudover er der ved en række centrale stoppesteder også digitale skærme, der tæller ned til næste bus.

I respekt for passagerer, der ikke er trygge ved det digitale, har vi så samtidig servicen om, at man kan ringe ind til DOTs kundecenter og tale med en medarbejder og få tilsendt en køreplan.

Vi er klar over, at det er en anden måde at få information på, end den trykte køreplan på stoppestederne. Men vi har bestræbt os på at sikre, at de kunder, der ønsker at orientere sig på tryk fortsat har mulighed for det.
Kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

May-Brit Horst opdagede, at der manglede køreplaner ved Movias stoppested i Østergade i Nakskov. Foto: Jan Knudsen
  • Movia kører 450 buslinjer, 10 lokalbanestrækninger og fem Flextrafik-ordninger på Sjælland og Lolland-Falster. På Lolland er der en snes ruter, fra 711 til 791. Foto: Anders Knudsen
  • May-Brit Horst opdagede, at der manglede køreplaner ved Movias stoppested i Østergade i Nakskov. Foto: Jan Knudsen
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet