cookie-og-privatlivspolitik
Rådhuset i Maribo. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Ældreudgifterne er løbet løbsk

Byrådet gjorde kvartalsstatus over økonomien. De fleste udvalg har plus på kontoen - men ikke ældreudvalget.
24. april 2019 kl. 15:42 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND På tirsdagens byrådsmøde i Lolland Kommune blev det også tid til første kig på, om de kommunale budgetter for 2019 holder vand.

Det går strålende for næsten alle udvalg. Teknisk udvalg har et mindreforbrug på 5 millioner kroner, børne- og skoleudvalget har et på 2,7 millioner kroner, økonomiudvalget har hele 47,8 millioner kroner i plus, og social- og arbejdsmarkedsudvalget 21,4 millioner kroner. Desuden forventer kommunen at bruge færre penge på anlæg.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) var dog forsigtig.

- Her er tale om et meget konservativt og tidligt skøn. Det er meget usikkert, hvordan det endelige regnskab vil ende, sagde han.

Der er et ordentligt skvæt malurt i bægret. For mens kultur- og fritidsudvalget har en merudgift på en million kroner, så er ældreudvalget allerede nu ved at miste kontrollen over deres budget med et merforbrug på anslået 15,3 millioner kroner.

- Det her område er hele tiden blevet underfinansieret. Jeg håber på en tilførelse af midler til ældreområdet, og ikke besparelser, som jeg kan læse om i Folketidende, sagde Bente Borreskov (EL).

Udvalgsformand Tom Larsen (V) præciserede sin tidligere udtalelse i Folketidende, om at sektoren er bedt om at finde kompenserende besparelser for 2019.

- I udvalget har vi bedt om, at administrationen kigger på, hvad der foregår, og hvad vi har af handlemuligheder. Det skal vi selvfølgelig tale med byrådet om. Men konklusionen efter to måneder er, at vi er nødt til at handle nu, sagde han.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) konkluderede, at alle kommuner kæmper samme kamp netop nu, og at det derfor er vitalt, at der generelt tilføres flere penge til det hårdt trængte ældreområde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce