Annonce
Lolland

Aflyser juletræsfester

Der bliver ingen julekoncert i Sankt Nikolai Kirke tredje søndag i advent. Koncerten er aflyst for at modvirke smittespredning. Der er i øvrigt ingen syngespirer med røde nissehuer i år, som kunne sætte kolorit på koncerten. Foto: Mogens Warrer/arkiv

Julearrangementer for dagpleje, børnehaver og skoler er aflyst ligesom den traditionelle julekoncert til fordel for socialt arbejde. Hvis man vil til gudstjeneste juleaften, skal man huske sit coronapas.

NAKSKOV De nye coronaregler har medført, at Sankt Nikolai Sogn har måttet meddele byens skoler, at de planlagte juleafslutninger og julegudstjenester aflyses i år.

Kirkerne er modsat tidligere omfattet af det nye krav om gyldigt coronapas ved gudstjenester, kirkelige handlinger og arrangementer, som indendørs samler mere end 200 mennesker.

Ligeledes er den planlagte juletræsfest for Nakskovs dagpleje og børnehaver 9. december aflyst, idet det skønnes uforsvarligt at bringe børn fra forskellige institutioner og fra mange dagplejehjem sammen under de nuværende smitteforhold, hvor antallet af nysmittede i Nakskovs to kirkesogne fra søndag til mandag steg fra 41 til 77.

Julekoncert aflyst

Desuden er den traditionsrige julekoncert tredje søndag i advent aflyst. Entreen herfra går ellers til Nakskov-kirkernes sociale arbejde, herunder Menighedsplejens julehjælp.

- For ikke at ramme dem, der trænger til julehjælp, har menighedsrådet besluttet at bevilge 15.000 kroner til Menighedsplejen som kompensation, oplyser menighedsrådsformand Mogens Warrer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undtagelsesvis coronapas

Det vil kun undtagelsesvis være nødvendigt at vise coronapas i kirken, som principielt er åben for alle, der har brug for den.

Men da Sankt Nikolai Kirke er meget stor, har det været nødvendigt at fastsætte et maksimum på 200 personer for kommende kirkelige handlinger og koncerter for at undgå paskravet. Det vil sige, at der ikke lukkes flere ind.

- Vi har vurderet, at det kun er juleaften, der kan blive brug for at vise coronapas, men detaljerne for juleaften aftales på et møde inden længe, siger menighedsrådets formand.

Præsterne vil under samtale med efterladte, brudepar eller dåbsforældre forhøre sig om, hvor mange de venter i kirke, og ud fra det kan det blive aktuelt at iværksætte kontrol af coronapas ved bestemte lejligheder.

- Vi vil være meget kede af at afvise nogen, der gerne vil i kirke, men må selvfølgelig følge de regler, der gælder i samfundet. Så har man ikke passet i orden, må vi sige nej, siger Mogens Warrer.

- Vi er inde i en periode, hvor smitten stiger kraftigt, og vi skal derfor tage alle de forholdsregler, vi kan, for at forhindre smittespredning. Heldigvis er kirken så stor, at det altid - måske bortset fra juleaften - vil være muligt at holde passende afstand til andre. Vi kan kun opfordre til, at man benytter vores håndsprit og i øvrigt bliver hjemme, hvis man er syg eller ligefrem har symptomer på covid-19, siger han.

Kirken mærker allerede, at flere vælger at holde sig væk fra koncerter, sang og kirkens cafe.

  • Der bliver ingen julekoncert i Sankt Nikolai Kirke tredje søndag i advent. Koncerten er aflyst for at modvirke smittespredning. Der er i øvrigt ingen syngespirer med røde nissehuer i år, som kunne sætte kolorit på koncerten. Foto: Mogens Warrer/arkiv
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

112

Klip og bøder på Vestlolland

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse