cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ingen julekoncert i Sankt Nikolai Kirke tredje søndag i advent. Koncerten er aflyst for at modvirke smittespredning. Der er i øvrigt ingen syngespirer med røde nissehuer i år, som kunne sætte kolorit på koncerten.
Der bliver ingen julekoncert i Sankt Nikolai Kirke tredje søndag i advent. Koncerten er aflyst for at modvirke smittespredning. Der er i øvrigt ingen syngespirer med røde nissehuer i år, som kunne sætte kolorit på koncerten.
Foto: Mogens Warrer/arkiv

Lolland

Aflyser juletræsfester

Julearrangementer for dagpleje, børnehaver og skoler er aflyst ligesom den traditionelle julekoncert til fordel for socialt arbejde. Hvis man vil til gudstjeneste juleaften, skal man huske sit coronapas.
24. november 2021 kl. 06:30 Af Lise Ravnkilde

NAKSKOV De nye coronaregler har medført, at Sankt Nikolai Sogn har måttet meddele byens skoler, at de planlagte juleafslutninger og julegudstjenester aflyses i år.

Kirkerne er modsat tidligere omfattet af det nye krav om gyldigt coronapas ved gudstjenester, kirkelige handlinger og arrangementer, som indendørs samler mere end 200 mennesker.

Ligeledes er den planlagte juletræsfest for Nakskovs dagpleje og børnehaver 9. december aflyst, idet det skønnes uforsvarligt at bringe børn fra forskellige institutioner og fra mange dagplejehjem sammen under de nuværende smitteforhold, hvor antallet af nysmittede i Nakskovs to kirkesogne fra søndag til mandag steg fra 41 til 77.


Julekoncert aflyst

Desuden er den traditionsrige julekoncert tredje søndag i advent aflyst. Entreen herfra går ellers til Nakskov-kirkernes sociale arbejde, herunder Menighedsplejens julehjælp.

- For ikke at ramme dem, der trænger til julehjælp, har menighedsrådet besluttet at bevilge 15.000 kroner til Menighedsplejen som kompensation, oplyser menighedsrådsformand Mogens Warrer.

Annonce

Undtagelsesvis coronapas

Det vil kun undtagelsesvis være nødvendigt at vise coronapas i kirken, som principielt er åben for alle, der har brug for den.

Men da Sankt Nikolai Kirke er meget stor, har det været nødvendigt at fastsætte et maksimum på 200 personer for kommende kirkelige handlinger og koncerter for at undgå paskravet. Det vil sige, at der ikke lukkes flere ind.

- Vi har vurderet, at det kun er juleaften, der kan blive brug for at vise coronapas, men detaljerne for juleaften aftales på et møde inden længe, siger menighedsrådets formand.

Præsterne vil under samtale med efterladte, brudepar eller dåbsforældre forhøre sig om, hvor mange de venter i kirke, og ud fra det kan det blive aktuelt at iværksætte kontrol af coronapas ved bestemte lejligheder.

- Vi vil være meget kede af at afvise nogen, der gerne vil i kirke, men må selvfølgelig følge de regler, der gælder i samfundet. Så har man ikke passet i orden, må vi sige nej, siger Mogens Warrer.

Annonce

- Vi er inde i en periode, hvor smitten stiger kraftigt, og vi skal derfor tage alle de forholdsregler, vi kan, for at forhindre smittespredning. Heldigvis er kirken så stor, at det altid - måske bortset fra juleaften - vil være muligt at holde passende afstand til andre. Vi kan kun opfordre til, at man benytter vores håndsprit og i øvrigt bliver hjemme, hvis man er syg eller ligefrem har symptomer på covid-19, siger han.

Kirken mærker allerede, at flere vælger at holde sig væk fra koncerter, sang og kirkens cafe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE