Annonce
Lolland

Aldi-indgang pludselig flyttet

I lokalplanen fik genboerne indføjet, at parkeringspladsen skal omkranses af beplantning. Det er en minimum 50 centimeter bred og minimum 80 centimeter høj hæk, så billygterne ikke lyser over i stuerne på den anden side af vejen. - Det er efter min opfattelse en tæt hæk, siger Leif Møller Jensen (til højre), og hans kone, Anne Gerd Reimers, tilføjer, at man bare kan se nede ved Rema, hvor langsomt en nyplantet hæk gror. Men kommunen har lukket sagen, da den mener, at der er dokumentation for, at hækken overholder lokalplanen: Den er tynd og ranglet nu, da den står næsten uden blade, men til foråret, når den er vokset lidt til, og der er kommet blade på, vil den blive tæt, lyder svaret til beboerne. Jesper Christensen (i midten) påpeger overfor avisen, at bladene vil falde af en bøgehæk hver vinter. Foto: Claus Hansen

Ny, "skærmende" hæk er til grin. Genboer føler sig dårlig behandlet af kommunen.

NAKSKOV - Da vi 29. marts så den vedtagne lokalplan for byggeriet, var vi glade, for vi troede, at vi var blevet hørt, men nu føler vi, at kommunen bare fejer os af bordet.

Det siger Jesper Christensen, der bor i Hammerichsgade 2, overfor den nye Aldi-butik i Nakskov.

Sammen med to andre genboer, Leif Møller Jensen på Løjtoftevej 5 og beboeren i Hammerichsgade 1, har han indgivet en klage til byggeklageenheden i Nævnenes Hus over indbliksgener i deres hjem på grund af byggeriet.

- I det materiale, der var i høring i forbindelse med opførelsen af butikken, fremgik det ikke, hvor kundeindgangen skulle være. Så Leif Møller Jensen bad kommunens teknik- og miljømyndighed om en plantegning, fortæller Jesper Christensen.

Tegningen modtog genboerne 18. januar, og den var dateret 17. juli 2017, og de bad derfor om en nyere, men fik besked om, at det var den nyeste tegning. Indgangspartiet vendte mod syd, altså mod Maribovej og sukkerfabrikken, ligesom i den gamle butik.

Leif Møller Jensen: - I oktober under opførelsen kan jeg så pludselig se, at der bliver sat indgangsparti i mod vest, altså lige overfor vores huse, og Jesper kontakter teknik- og miljømyndigheden.

- Ja, og af det fremsendte materiale kan vi så se, at Aldi 11. april har søgt om indgangspartiet, der vender mod vest - uden at vi har kunnet forholde os til det - og får byggetilladelse 14. juni 2019. Det er ny viden for os, siger Jesper Christensen.

Indgangspartiet vender direkte ud mod deres stuer eller køkken, så kunderne på vej ud af butikken kan se direkte ind.

- Vi mener, at det er krænkelse af vores privatliv og en væsentlig forringelse af boligernes værdi, siger Jesper Christensen på genboernes vegne.

Han tilføjer, at de aldrig har fået information om selve byggeriet. Kun det materiale, de selv har efterspurgt - og som så siden har vist sig ikke at være tidssvarende.

Når en kommune behandler en ansøgning om byggetilladelse, kan der være pligt til at partshøre naboen efter forvaltningsloven, hvis byggeriet vil udsætte naboen for konkrete, væsentlige gener.

Til Nævnenes Hus, der løser konflikter mellem borgere og myndigheder, skriver genboerne også, at kommunen burde have partshørt dem, da byggeriet efter deres opfattelse udsætter dem for konkrete, væsentlige gener.

- Vi synes, at kommunen har sløset med sit arbejde, siger Jesper Christensen.

Formand for teknisk udvalg i Lolland Kommune, Gert Mortensen (S), undrer sig over kritikken.

- Jeg kan huske, der var partshøring til lokalplanen, siger han.

Den nye Aldi fik pludselig et indgangsparti, der ikke stemmer overens med de tegninger, genboerne havde. Foto: Claus Hansen
Når kunderne går ud af Aldi, kan de glo ind i Leif Møller Jensen og Jesper Christensens hjem. Foto: Claus Hansen
  • I lokalplanen fik genboerne indføjet, at parkeringspladsen skal omkranses af beplantning. Det er en minimum 50 centimeter bred og minimum 80 centimeter høj hæk, så billygterne ikke lyser over i stuerne på den anden side af vejen. - Det er efter min opfattelse en tæt hæk, siger Leif Møller Jensen (til højre), og hans kone, Anne Gerd Reimers, tilføjer, at man bare kan se nede ved Rema, hvor langsomt en nyplantet hæk gror. Men kommunen har lukket sagen, da den mener, at der er dokumentation for, at hækken overholder lokalplanen: Den er tynd og ranglet nu, da den står næsten uden blade, men til foråret, når den er vokset lidt til, og der er kommet blade på, vil den blive tæt, lyder svaret til beboerne. Jesper Christensen (i midten) påpeger overfor avisen, at bladene vil falde af en bøgehæk hver vinter. Foto: Claus Hansen
  • Den nye Aldi fik pludselig et indgangsparti, der ikke stemmer overens med de tegninger, genboerne havde. Foto: Claus Hansen
  • Når kunderne går ud af Aldi, kan de glo ind i Leif Møller Jensen og Jesper Christensens hjem. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen