cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Hermansen har travlt ved pakkemaskinen. Endnu er "Fra Fejø" en lille virksomhed set på antal ansatte, men ambitionerne er store.

3

Billeder

Thomas Hermansen har travlt ved pakkemaskinen. Endnu er "Fra Fejø" en lille virksomhed set på antal ansatte, men ambitionerne er store.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Ambassade for Fejø i gårdbutik

Den lille virksomhed "Fra Fejø" skaber julemarked med Fejø-produkter i Knuthenlunds gårdbutik
17. november 2019 kl. 10:30 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

KNUTHENLUND I øjeblikket er den tidligere gårdbutik ved Knuthenlund gabende tom. Køledisken, som engang var fyldt med oste, venter på atter at blive fyldt op, og det bliver den snart.

Siden den lille produktionsvirksomhed "Fra Fejø" flyttede til Knuthenlunds tidligere mejeri i september sidste år, er antallet af produkter øget, og det er tid til at skabe liv i butikken. Det sker i første omgang med et julemarked 15. december, hvor gårdbutikken bliver til en ambassade for Fejø.

- Når vi genåbner butikken, bliver det ikke en kopi af det, der var på Knuthenlund. Vi har ikke de varer, som Knuthenlund stod for, fortæller Thomas Hermansen, der er en af de tre ejere bag "Fra Fejø".

Væk er altså yoghurt, oste og kød fra det tidligere gods, og ind rykker en masse ting, hvis røde tråd er, at de har relationer til Fejø. Det betyder, at "Fra Fejøs" egne produkter bliver suppleret med ting fra andre producenter på øen, ligesom man kan blive klogere på, hvad man kan besøge på Fejø.

- Hvis bare fem mennesker får lyst til at besøge Fejø, efter de har været her, vil det være rigtig positivt, siger Thomas Hermansen, som selv bor på øen.

Der vil også være salg af juletræer, man kan nyde en tur i skoven, og så kan man slutte af med gløgg og æbleskiver inde i gårdbutikken. Knuthenlund burde altså emme af rigtig ø-jul denne dag.


Plads til at vokse

Da "Fra Fejø" første gang så dagens lys, var det med en produktion af økologisk babymos, og planen fra første dag har været at skabe en stor virksomhed. Derfor var det ideelt at flytte ind i det tidligere mejeri på Knuthenlund. Her er der nemlig plads til at vækste. Det har "Fra Fejø" da også gjort siden. I dag er der kommet marmelader med i sortimentet, ligesom der også er sirup, og der bliver arbejdet på en eddike. Alt sammen er muligt, fordi virksomheden har de helt perfekte rammer.

- Vi har rådighed over cirka 500 kvadratmeter og kan producere cirka en palle om dagen, forklarer Thomas Hermansen, som sammen med sin kæreste står for produktionen.

Det er hårdt arbejde at være iværksætter, men man kan mærke på Thomas Hermansen, at der er vilje bag projektet - og intet overlades til tilfældighederne. Der er tænkt over selv de mindste detaljer, og det betaler sig. Opbakning til "Fra Fejø" er nemlig stor - både blandt forhandlere og kunder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce