cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis/Arkivfoto

Lolland

Annullerer udsendte gebyrer

Låneres protest over gebyrer hos bibliotekerne har båret frugt.
08. juni 2021 kl. 17:40 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Efter en lang nedlukning, hvor LollandBibliotekernes lånere ikke har haft mulighed for at aflevere de lånte materialer, er der nu atter godt gang i både udlån og aflevering. Men i begyndelsen af denne måned fik en række lånere sig en ubehagelig overraskelse, Lige pludselig kom der nemlig store opkrævninger fra biblioteket på bøger, som ikke var blevet afleveret.

Folketidende har fået henvendelser fra brugere på bibliotekerne, på Facebook har flere ytret sig i utilfredshed, og LollandBibliotekerne har også fået en del klager fra utilfredse lånere. Det har betydet, at biblioteket har valgt at annullere de udsendte gebyrer.


Længere frist end ventet

På grund af coronarestriktionerne blev LollandBibliotekerne tvunget til at lukke i december, og først 22. marts kunne man få lov at aflevere bøger igen. På det tidspunkt kunne man dog ikke få en kvittering for de afleverede bøger, men det blev samtidig meddelt, at man ville få 14 dage til at aflevere sine materialer, når der atter blev åbnet på traditionel vis på de tre lollandske biblioteker.

De 14 dage blev faktisk til tre uger, for allerede fra begyndelsen af maj kunne man tre dage om ugen komme på biblioteket, og på Facebook samt på bibliotekets hjemmeside har det været meddelt, at materialer skulle afleveres inden 1. juni, da man fra den dag atter ville begynde at opkræve gebyr på det, der blev for sent afleveret.


Ingen advarsel på sms

- Normalt kan biblioteket tilbyde lånerne, der ønsker dette, en særlig service om snarlige afleveringsdatoer via SMS eller e-mail, men under nedlukningen har flere af de tekniske funktioner i bibliotekssystemet, som styrer adviseringen, været sat ud af kraft, fortæller souschef Helge Borum, og derfor har lånerne ikke fået de sædvanlige advarsler.

Annonce

Da systemet atter blev aktiveret, betød det, at nogle lånere fik opkrævninger på maksimumgebyret på 200 kroner, fordi der var tale om lange overskridelsesdatoer.

- Bibliotekets ledelse vurderer nu, at der har været mangler i forbindelse med at udbrede den information til lånerne, som disse har forventet. Det betyder, at biblioteket indtil videre indstiller opkrævning af gebyrer. For lånere, som allerede har betalt, er det besluttet at tilbagebetale gebyrerne, siger Helge Borum.

Nu er LollandBibliotekerne i gang med at varsle alle lånere om overskredne frister, og samtidig har man valgt at forlænge perioden, hvor materialer kan afleveres gebyrfrit til 20. juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE