cookie-og-privatlivspolitik
Den pensionerede Holbæk-apoteker, Jens Ole Jakobsen, med det gamle inventar fra Hjorteapoteket i Vesterborg, der nu er flyttet fra depot til Oplevelsescenter Nyvang, hvor det gamle apotek genopstår.
Den pensionerede Holbæk-apoteker, Jens Ole Jakobsen, med det gamle inventar fra Hjorteapoteket i Vesterborg, der nu er flyttet fra depot til Oplevelsescenter Nyvang, hvor det gamle apotek genopstår.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Apotek på plads i Nyvang

Åbner måske i efterårsferien.
24. juli 2021 kl. 12:40 Af Marianne Knudsen

VESTERBORG/NYVANG Hjorteapoteket i Vesterborg, der har været lukket i 36 år, genåbner måske til efterårsferien, måske til foråret.

Det bliver dog på en helt ny adresse.

Vesterborg Apotek blev oprettet i foråret 1842. Den første, kongelige bevilling blev givet 15. oktober 1842 til cand.pharm. C.G. Krenchel, og interiøret fra 1906 var uændret i brug til 9. marts 1985, hvor apoteket blev flyttet til Søllested.

Inventaret og tabletmaskinerne blev i sin tid doneret til Dansk Farmacihistorisk Fond og har ligget i depot i Odense og ventet på at komme frem i lyset et egnet sted.

Det er sket nu i Andelslandsbyen Nyvang, der er et historisk oplevelsescenter på Nordvestsjælland, som har hjemme på Nyvang, der er en gammel proprietærgård, beliggende syd for Holbæk.

Annonce

Andelslandsbyen åbnede sidste år med et sygehus med fire værelser. I forlængelse af sygehuset - i den gamle kostald - har apoteksinventaret nu fået plads.

Det er den pensionerede Holbæk-apoteker Jens Ole Jakobsen, der har pakket apoteket ud og tørret masser af støv af sammen med 15 andre frivillige.

Sideløbende er der skaffet krukker og andre remedier til apoteket, så det kan åbne som et levende museum.

Besøgende vil selv kunne prøve at trille piller, fortæller apoteker Jens Ole Jakobsen.

Apoteket, der bliver det første apotekmuseum i landet, kan måske nå at åbne til efterårsferien. Ellers bliver det til sæsonstart april 2022. I Nyvang kan man eksempelvis også se en flot Bedford-brandsprøjte fra 1948, bygget af karetmager Poul Nielsen fra Nakskov. Den har kørt i Nakskov, Horslunde og på Fejø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE