cookie-og-privatlivspolitik
Social - og indenrigsminister Astrid Krag er enig i, at det nuværende udligningssystem indeholder uhensigtsmæssigheder og skal reformeres. Men indtil videre gælder de nuværende regler.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Lolland

Astrid Krag fastholder udligning

Frederiksberg og Gentofte skal have del i udligning.
11. september 2019 kl. 13:40 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Sagen om den seneste absurditet i udligningssystemet, hvor Frederiksberg og Gentofte kommuner nu skal have del i en pulje øremærket kommuner med faldende indbyggertal, har vakt opsigt på Christiansborg. Her har Venstres indenrigsordfører, Anni Matthiesen, spurgt til social- og indenrigsminister Astrid Krags (S) syn på sagen.

I sit svar giver ministeren udtryk for, at der er alvorlige problemer med udligningssystemet. Men da reglerne er, som de er, fastholder hun, at de to velstående kommuner skal have del i puljen. Til gengæld åbner hun en dør på klem for, at kommuner, der pludselig mister større udligningsbeløb, i et eller andet omfang kan blive kompenseret fra en pulje med særtilskud.

Men det er ikke godt nok, synes Lolland Kommunes borgmester. Særtilskudspuljen er nemlig slet ikke stor nok til at dække de tab, en række kommuner samlet vil få. Og han påpeger, at en række "rige" kommuner blev kompenseret fuldt ud, da de pludselig skulle betale mere i udligning.

Læs artiklen: "Minister lufter mulig hjælp til Lolland-Falster" i onsdagens Folketidende.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

Annonce