cookie-og-privatlivspolitik
Social - og indenrigsminister Astrid Krag er enig i, at det nuværende udligningssystem indeholder uhensigtsmæssigheder og skal reformeres. Men indtil videre gælder de nuværende regler.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Lolland

Astrid Krag fastholder udligning

Frederiksberg og Gentofte skal have del i udligning.
11. september 2019 kl. 13:40 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Sagen om den seneste absurditet i udligningssystemet, hvor Frederiksberg og Gentofte kommuner nu skal have del i en pulje øremærket kommuner med faldende indbyggertal, har vakt opsigt på Christiansborg. Her har Venstres indenrigsordfører, Anni Matthiesen, spurgt til social- og indenrigsminister Astrid Krags (S) syn på sagen.

I sit svar giver ministeren udtryk for, at der er alvorlige problemer med udligningssystemet. Men da reglerne er, som de er, fastholder hun, at de to velstående kommuner skal have del i puljen. Til gengæld åbner hun en dør på klem for, at kommuner, der pludselig mister større udligningsbeløb, i et eller andet omfang kan blive kompenseret fra en pulje med særtilskud.

Men det er ikke godt nok, synes Lolland Kommunes borgmester. Særtilskudspuljen er nemlig slet ikke stor nok til at dække de tab, en række kommuner samlet vil få. Og han påpeger, at en række "rige" kommuner blev kompenseret fuldt ud, da de pludselig skulle betale mere i udligning.

Læs artiklen: "Minister lufter mulig hjælp til Lolland-Falster" i onsdagens Folketidende.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce