cookie-og-privatlivspolitik
Tilløb til højdespring er ved afsæt decideret farligt, da der er mulighed for at skride i den nedslidte og smalle gummiløber, der ligger på et ujævnt underlag. I regnvejr er gummiløberen desuden som en glidebane, nævner de to idrætslærere, Kim Sühler (til venstre) og Bjarne Mierzwa.

4

Billeder

Tilløb til højdespring er ved afsæt decideret farligt, da der er mulighed for at skride i den nedslidte og smalle gummiløber, der ligger på et ujævnt underlag. I regnvejr er gummiløberen desuden som en glidebane, nævner de to idrætslærere, Kim Sühler (til venstre) og Bjarne Mierzwa.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Atletikanlæg nedslidt og farligt

Skoler håber på 475.000 kroner til bedre og forsvarlige faciliteter.
28. maj 2020 kl. 08:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Vi håber, at vi nu kan få forbedret faciliterne og også få et forsvarligt atletikanlæg, siger viceskoleleder Bjarne Mierzwa.

- Ja, i atletik skal der være styr på millimeter, centimeter og tiendedele sekunder. Atletik er ikke noget cirka-noget. Man skal kunne regne med resultaterne, tilføjer idrætslærer Kim Sühler.

Bjarne Mierzwa har igennem 10 år som arrangør af skolestævner i idræt i Lokalkreds Vestlolland kæmpet for at få renoveret atletikanlægget på Nakskov Stadion, der nu er voldsomt nedslidt.

- For et år siden havde vi møde med fagchef Bent Hansen fra Park og Vej, og det resulterede i en ansøgning og en tegning med mål på til fritids- og kulturudvalget, der også satte det på udvalgets anlægsbudget som en tredjeprioritet, fortæller Bjarne Mierzwa.

Nu håber de vestlollandske skoler så, at atletikanlægget kan blive renoveret som led i den store corona-fremrykning af anlægsønsker, der kan lånefinansieres. Der er brug for 475.000 kroner, og Lolland Byråd træffer den endelige afgørelse på mødet torsdag.

Kim Sühler påpeger blandt andet, at afsættet til højdespring - en gummiløber - bliver glat som sæbe i regn, og at der slæbes grus med ind på afsættet, så efterfølgende springere risikerer at få sig en rutsjetur, når de skal sætte af for at komme over stangen.

- Og når eleverne skal løbe eksempelvis 100 meter-løb, må jeg bruge tid på at tage et målebånd og måle 100 meter op, for samtlige markeringer på rundbanen til de forkellige distancer er fjernet, nævner Bjarne Mierzwa.

De to idrætslærere har i øvrigt en mistanke om, at en omgang på rundbanen ikke er 400 meter mere, da boldbanen har gjort indhug i løbebanerne.

- Så vi er glade for, hvis der endelig sker noget. Atletikanlægget har set bedre ud for mange år siden, slår de fast.

Bjarne Mierzwa og Kim Sühler påpeger også, at efter den nye folkeskolelov fra 2013 kan eleverne nu komme op i idræt ved folkeskolens afgangsprøve, hvor et af de seks emneområder er løb, spring og kast.

- Så skal de jo også kunne komme ud at prøve det, påpeger Kim Sühler.

Renoveringsforslaget lyder på nye, asfalterede tilløbsbaner til længde- og højdespring, to nye længdespringsgrave, kuglefang ved kuglestød, ny kuglestødsring, ny grusbelægning på fire løbebaner, afskærmning mellem løbebaner og anden trafik samt markeringsfliser til skifter på løbebane.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce