cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver forventeligt tovtrækkeri, når børne- og skoleudvalget skal tage stilling til besparelser for 9,8 millioner kroner på budget 2021. Her er det dog blot Nakskov Brydeklub, der afholder Vestlollands Stærkeste Sfo.
Der bliver forventeligt tovtrækkeri, når børne- og skoleudvalget skal tage stilling til besparelser for 9,8 millioner kroner på budget 2021. Her er det dog blot Nakskov Brydeklub, der afholder Vestlollands Stærkeste Sfo.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

BUPL: Fra ringe til kummerlig sfo

Sparekatalog lægger blandt andet op til at forringe sfo-normeringer.
03. juni 2020 kl. 20:30 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Hvis man går fra 16 børn pr. voksen til 18, efter at man så sent som i marts gik fra 15 børn til 16, vil sfo'erne gå fra ringe til kummerlige forhold. Det mener næstformand i BUPL Sydøst Anja Wollesen. 

- Det er en katastrofal udvikling, hvis man vælger at spare på den pædagogiske indsats i sfo'erne, når de sociale problemer på Lolland samtidig vokser sig større. Det kan vi ikke byde børnene, især ikke de mange socialt udsatte, som har brug for hjælp til at indgå i fællesskaber og i relationer til andre børn og voksne, siger Anja Wollesen.

Hvis ikke sfo'erne i forvejen fungerer som en slags opbevaring af børn, kommer det i hvert fald til at være konsekvensen, hvis man vælger at forringe normeringerne yderligere, påpeger hun.

- Det relationsarbejde, som børnene i den grad har brug for, kan man ikke give dem. Husk på, at de yngste af sfo-børnene kun er fem år gamle. De mindste mærker svigtet endnu stærkere, fordi de har været vant til bedre normeringer i dagtilbud. Så hele den indsats, man har lagt penge og kræfter i, bliver smidt på gulvet i sfo'erne, fordi man ikke har ressourcerne til at følge op på det arbejde og den indsats, der er lagt i dagtilbuddene.

Kigger man på tallet, 18, alene, ser det ikke nødvendigvis værre ud på Lolland end mange andre steder, men problemet er, at de sociale problemer på Lolland er markant større end i andre kommuner. Man medvirker derfor til at cementere den negative sociale arv.

- Lolland bliver nødt til at lade være med at sammenligne sig med andre kommuner. Det er Lollands sociale problemer simpelthen for massive til. Kommunen har mange fine strategier, men det er, som om man ikke ser den virkelighed, der udspiller sig. Man forstår ikke alvoren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce