cookie-og-privatlivspolitik
En bagerjomfru fik lørdag skåret fire fingre af ved håndroden i en brødskæremaskine hos Pabst Bakery i Maribo. Nu udtaler Arbejdstilsynet kritik og giver påbud.
En bagerjomfru fik lørdag skåret fire fingre af ved håndroden i en brødskæremaskine hos Pabst Bakery i Maribo. Nu udtaler Arbejdstilsynet kritik og giver påbud.
Foto: Birgitta Andersen

Lolland

Bageri får flere påbud

Strakspåbud til Pabst Bakery efter ulykke.
31. juli 2019 kl. 15:01 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Arbejdstilsynet har nu udstukket flere strakspåbud til Pabst Bakery på torvet i Maribo efter lørdagens ulykke, hvor en bagerjomfru mistede fire fingre i en brødmaskine.

Bageriet må ikke længere bruge maskinen, der har en defekt låsesvits. Lågesvitsen sikrer, at maskinen ikke kan køre, hvis lågen åbnes. Desuden skal bageriet sikre, at brug af brødskæremaskine sker forsvarligt.

"... den ansatte havde anvendt en brødskæremaskine, hvor en lågesvits til afbrydelse af maskinen ikke virkede. Virksomheden var bekendt med, at lågesvitsen ikke virkede. Ved besøget oplyste virksomheden, at lågesvitsen ikke havde virket i flere måneder", skriver tilsynet.

Tilsynet giver også påbud om, at et manglende lovpligtigt tilsyn sker.

"Virksomheden oplyste, at maskinen blev repareret, når den gik i stykker, og at der godt kunne gå et par år imellem. Virksomheden havde ikke nogen serviceaftale", skriver tilsynet, der også efterlyser en brugsanvisning til maskinen.

Indehaver Marc Pabst, meddeler til Folketidende, at han ikke er enig i tilsynets udlægning, men at han ikke har yderligere, før der er en juridisk afslutning på sagen. Han meddeler desuden, at man har instrueret medarbejderne i brug af den defekte maskine.

Arbejdstilsynet vurderer nu, om der skal ske politianmeldelse eller bøde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce