cookie-og-privatlivspolitik
I 2021 blev hotellets julelys også tændt. Men nu er der slukket og lukket. Medarbejderne har ikke fået løn, og der arbejdes på at redde hotellet.
I 2021 blev hotellets julelys også tændt. Men nu er der slukket og lukket. Medarbejderne har ikke fået løn, og der arbejdes på at redde hotellet.
Foto: Jan Knudsen, arkiv

Lolland

Bandholm Hotel har store problemer

Medarbejdere har ikke fået løn i december, og direktøren er stoppet.
03. januar 2022 kl. 22:00 Af Birgitta Andersen

BANDHOLM Bandholm Hotel er i store økonomiske vanskeligheder.

Det bekræfter Claus Juel, medejer og ny direktør for selskabet bag.

- To gange covid-cirkus og en i forvejen dårlig driftsøkonomi var mere, end vi kunne klare, fortæller han til Folketidende.

Kort før nytår fik hotellets medarbejdere den kedelige besked, at der ikke kunne betales løn for december.

- Det her piner mig meget. Medarbejderne står i en kedelig situation, og det er jeg rigtig ked af. Det er så tåbeligt, at det er kommet hertil, siger Claus Juel, der i dag ejer 36 procent af Bandholm Hotel Holding A/S, som driver hotellet.

Annonce

Direktøren for hotellet, Charlotte Højer, er øjeblikkelig stoppet, og Claus Juel er selv trådt til.

- Min advokat har frarådet det, alle har frarådet det ... men det har jeg jo ikke lyttet til, siger Claus Juel, der selv er vokset op på Lolland.

Han kom ind i selskabet som passiv medejer i januar 2021 og trådte ind i bestyrelsen i september. På det tidspunkt havde hotellet, ifølge Claus Juel, underskud på driften og en anseelig gæld. Han forklarer, at det aldrig rigtig er lykkedes at få en fornuftig drift, efter at en række investorer købte hotellet af frikirken Faderhusets tidligere medlemmer i efteråret 2019. Og gælden er kun blevet større under covid-19. Hotellet har nu underskud på et tocifret millionbeløb.

- Det var først, da vi fik vores seneste direktør Charlotte Højer og et rigtig godt team af medarbejdere i august 2021, at det blev veldrevet.

- Vi havde et håb om, at det kunne lade sig gøre at få vendt skuden. Men så dukkede covid-spøgelset op igen, og så forsvandt omsætningen fra den ene dag til den anden, siger Claus Juel.

Annonce

Selvom man prøvede at redde hotellet ved at lukke købmanden, er situationen nu blevet uholdbar. Ejerkredsen er dog ikke enige om, hvad der skal gøres, og derfor er det, ifølge Claus Juel, medarbejderne, der sidder med sorteper. De er nu hjemsendt, og hotellet er lukket på grund af covid-19. Claus Juel håber, at det bliver chancen til at få ryddet op.

- Jeg sidder kun på 36 procent af ejerskabet, så jeg kan ikke alene erklære selskabet konkurs, siger han.

Der er nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 10. januar. Claus Juel håber, at selskabet kan erklæres konkurs, så det bliver muligt at bygge hotellets drift op igen.

- Jeg forventer, at der er hotel på stedet fra 1. marts, og jeg håber, at vores dygtige direktør og medarbejderne vender tilbage. Jeg regner med det, for det her kan jeg ikke leve med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE