Annonce
Lolland

Behov for 100 til 120 nye hotelværelser

I dag er der kun cirka 50 hotelværelser i Nakskov. Foto: Anders Knudsen

Konsulenter har foretaget en hotelanalyse i Nakskov.

NAKSKOV Der er en positiv udvikling i gang i Nakskov, som vil øge behovet for flere hotelværelser. Det viser en ny analyse, som initiativet Nakskov 2030 har fået udarbejdet.

Det er Preben Nesager og Michael Telling, der er to af Skandinaviens mest erfarne og respekterede hotelkonsulenter, der har kigget på byen.

Femern-forbindelsen og Nakskov 2030-initiativet er nogle af de positive ting, der i løbet af de næste 10 år vil skabe et behov for at øge overnatningskapaciteten i Nakskov med 100 til 120 værelser oven i de cirka 50, der eksisterer i dag, lyder vurderingen.

Analysen peger på, at der med fordel kan etableres op til tre mindre hoteller med 30 til 40 værelser i hver, og at mindre byhoteller i den størrelse vil være økonomisk bæredygtige i Nakskov. Det glæder programdirektør for Nakskov 2030, Tim Jeppesen, sig over:

- Vi vil meget gerne have et bynært hotel til Nakskov, der kan være et attraktivt mødested for både turister og nakskovitter, og det har vi nu god dokumentation for er både fornuftigt og realistisk, siger han.

Nakskov 2030 har selv afsat 5 millioner kroner som bidrag til at etablere "Byens Hotel." Endvidere er der mulighed for støtte fra Bymidtefonden, hvis hotellet skal indrettes i en bevaringsværdig eller fredet bygning, der ligger i bymidten.

Konsulenterne har også peget på tre til fem mulige lokationer i Nakskov midtby, som Nakskov 2030 dog indtil videre holder tæt ind til kroppen af hensyn til de mulige investorer, som konsulenterne nu skal i dialog med.

- Der er flere lokale investorer, som meget gerne vil investere i byen og bakke op om den positive udvikling, vi er ved at sætte gang i. Nogle af de investorer kigger lige nøjagtigt på et hotel i størrelsesordenen 30 til 40 værelser, og vi har nu et stærkt grundlag for videre drøftelser med de lokale kræfter, siger Tim Jeppesen.

Konsulenterne vurderer dog ikke hoteldriften til at blive en guldgrube. Hotelbelægningen i Lolland Kommune udgør i dag 40 procent. Med Nakskov 2030's indsatser mener konsulenterne, at man kan nå en belægning på 55 procent i Nakskov og nærme sig landsgennemsnittet på 61 procent.

Men selv en belægning på 55 procent fra 2024 vil ikke kunne få de enkelte hoteller til at løbe rundt på normale, økonomiske betingelser.

Investorerne må være tilfredse med et afkast på 6 procent.

Så det vil være en fordel at få operatører, der allerede driver hotelvirksomhed i regionen, og som kan opnå fordele i samdrift.

Investorerne kan også få behov for at få etableringsstøtte, og der har Nakskov 2030 altså 5 millioner kroner og mulig støtte fra Bymidtefonden.

Analysen nævner også, at investorerne - ovenpå covid-19 - kan blive mere interesseret i at investere i kyst- og naturdestinationer.

Der er kun meget få overnatningstilbud i Nakskov i dag. En forudsætning for at udvikle Nakskov som turismedestination er, at der er overnatningsfaciliteter af ordentlig kvalitet, som turisterne har lyst til at benytte. Derfor skal der etableres et hotel i bymidten, som egner sig til korte ferieophold, selskaber, mindre møder og forretningsovernatning. Et "Byens Hotel", hvor der er kvalitet i overnatning og service. Hotellet skal tilbyde et fælles rum for byens borgere med en åben stueetage med offentlige funktioner og muligheder for at mødes, holde fællesspisninger og lokale arrangementer. Nakskov 2030 har afsat 5 millioner kroner som bidrag til etableringen af "Byens Hotel."

  • I dag er der kun cirka 50 hotelværelser i Nakskov. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annonce
Annonce
Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget