cookie-og-privatlivspolitik
I dag er der kun cirka 50 hotelværelser i Nakskov.
I dag er der kun cirka 50 hotelværelser i Nakskov.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Behov for 100 til 120 nye hotelværelser

Konsulenter har foretaget en hotelanalyse i Nakskov.
20. november 2020 kl. 06:29 Af Marianne Knudsen

FAKTA
Der er kun meget få overnatningstilbud i Nakskov i dag. En forudsætning for at udvikle Nakskov som turismedestination er, at der er overnatningsfaciliteter af ordentlig kvalitet, som turisterne har lyst til at benytte. Derfor skal der etableres et hotel i bymidten, som egner sig til korte ferieophold, selskaber, mindre møder og forretningsovernatning. Et "Byens Hotel", hvor der er kvalitet i overnatning og service. Hotellet skal tilbyde et fælles rum for byens borgere med en åben stueetage med offentlige funktioner og muligheder for at mødes, holde fællesspisninger og lokale arrangementer. Nakskov 2030 har afsat 5 millioner kroner som bidrag til etableringen af "Byens Hotel."

NAKSKOV Der er en positiv udvikling i gang i Nakskov, som vil øge behovet for flere hotelværelser. Det viser en ny analyse, som initiativet Nakskov 2030 har fået udarbejdet.

Det er Preben Nesager og Michael Telling, der er to af Skandinaviens mest erfarne og respekterede hotelkonsulenter, der har kigget på byen.

Femern-forbindelsen og Nakskov 2030-initiativet er nogle af de positive ting, der i løbet af de næste 10 år vil skabe et behov for at øge overnatningskapaciteten i Nakskov med 100 til 120 værelser oven i de cirka 50, der eksisterer i dag, lyder vurderingen.

Analysen peger på, at der med fordel kan etableres op til tre mindre hoteller med 30 til 40 værelser i hver, og at mindre byhoteller i den størrelse vil være økonomisk bæredygtige i Nakskov. Det glæder programdirektør for Nakskov 2030, Tim Jeppesen, sig over:

- Vi vil meget gerne have et bynært hotel til Nakskov, der kan være et attraktivt mødested for både turister og nakskovitter, og det har vi nu god dokumentation for er både fornuftigt og realistisk, siger han.

Annonce

Nakskov 2030 har selv afsat 5 millioner kroner som bidrag til at etablere "Byens Hotel." Endvidere er der mulighed for støtte fra Bymidtefonden, hvis hotellet skal indrettes i en bevaringsværdig eller fredet bygning, der ligger i bymidten.

Konsulenterne har også peget på tre til fem mulige lokationer i Nakskov midtby, som Nakskov 2030 dog indtil videre holder tæt ind til kroppen af hensyn til de mulige investorer, som konsulenterne nu skal i dialog med.

- Der er flere lokale investorer, som meget gerne vil investere i byen og bakke op om den positive udvikling, vi er ved at sætte gang i. Nogle af de investorer kigger lige nøjagtigt på et hotel i størrelsesordenen 30 til 40 værelser, og vi har nu et stærkt grundlag for videre drøftelser med de lokale kræfter, siger Tim Jeppesen.

Konsulenterne vurderer dog ikke hoteldriften til at blive en guldgrube. Hotelbelægningen i Lolland Kommune udgør i dag 40 procent. Med Nakskov 2030's indsatser mener konsulenterne, at man kan nå en belægning på 55 procent i Nakskov og nærme sig landsgennemsnittet på 61 procent.

Men selv en belægning på 55 procent fra 2024 vil ikke kunne få de enkelte hoteller til at løbe rundt på normale, økonomiske betingelser.

Annonce

Investorerne må være tilfredse med et afkast på 6 procent.

Så det vil være en fordel at få operatører, der allerede driver hotelvirksomhed i regionen, og som kan opnå fordele i samdrift.

Investorerne kan også få behov for at få etableringsstøtte, og der har Nakskov 2030 altså 5 millioner kroner og mulig støtte fra Bymidtefonden.

Analysen nævner også, at investorerne - ovenpå covid-19 - kan blive mere interesseret i at investere i kyst- og naturdestinationer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE