cookie-og-privatlivspolitik
På Glentehøj samlede DN Lolland søndag omkring 25 mennesker, der delte bekymringen for forslaget om at fratage foreningen rettigheder i forhold til fremtidige fredninger.

3

Billeder

På Glentehøj samlede DN Lolland søndag omkring 25 mennesker, der delte bekymringen for forslaget om at fratage foreningen rettigheder i forhold til fremtidige fredninger.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Bekymring i de lollandske alper

DN: - Det er uden for al tvivl, at havde Danmarks Naturfredningsforening ikke brugt sin mulighed for at rejse fredningsforslag - ja, så havde "alperne" i dag været forvandlet til en grusgrav.
21. januar 2019 kl. 18:00 Af John Karlsen, John Karlsen

Annonce

KRAGENÆS - Det er uden for al tvivl, at havde Danmarks Naturfredningsforening ikke brugt sin mulighed for at rejse fredningsforslag - ja, så havde "alperne" i dag været forvandlet til en grusgrav.

Det sagde næstformanden i DN Lolland, Gunvor Thorsen, da hun søndag formiddag talte ved et arrangement på Glentehøj ved Kragenæs, hvor naturfredningsforeningen ville markere modstand mod Dansk Folkepartis forslag om at stække foreningens mulighed for at rejse nye fredninger.


Kun med staten

Beslutningsforslaget kommer til behandling i Folketinget 24. januar:

"Beslutningsforslaget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at også andre grønne organisationer end Danmarks Naturfredningsforening kan rejse en ny fredningssag", hedder det i Folketingets resumé af forslaget:

"Herudover skal det gøres til en betingelse, at de grønne organisationer kun kan rejse en ny fredningssag sammen med staten og/eller en eller flere kommuner, og det skal sikres, at staten og/eller kommunerne fra begyndelsen informerer potentielt berørte lodsejere om overvejelser om at rejse en fredningssag".

- Jeg bakker op om det forslag, siger Eric Steffensen, der repræsenterer Dansk Folkeparti i byrådet i Lolland Kommune.


Lige som tyskerne

- Danmarks Naturfredningsforening er næsten konstant med i alt, der har med natur at gøre. Jeg ser deres magt som den, de tyske miljøorganisationer bruger til at bremse Femern Bælt-forbindelsen, siger Eric Steffensen.

Hos DN Lolland konstaterer man ikke bare Friluftsrådets opbakning til sit arbejde med fredningerne - men også regeringens: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har også givet udtryk for sin støtte til Danmarks Naturfredningsforenings nuværende rolle i forbindelse med fredninger.


"Der er et yndigt land"

Søndagens aktion på Glentehøj foregik i et 800 hektar stort fredet område:

- Takket være DN og samarbejdet med Lolland Kommune, som blev "medrejser", er landskabet nu fredet, konstaterede Gunvor Thorsen, inden deltagerne i aktionen varmede sig med en kop kaffe - og med at synge "Der er et yndigt land". Se også side 13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce