cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Reuters/Handout

Lolland

Besparelser rammer specialelever

Stor stigning i antal elever i specialundervisning har udløst besparelser på normeringen
23. august 2019 kl. 13:20 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND En massiv stigning i antallet af elever, der modtager specialundervisning, har sat budgettet på skole- og dagtilbudsområdet i Lolland Kommune under pres.

Med udsigt til et merforbrug i 2019 på 3,95 millioner kroner og i 2020 på 10,71 millioner kroner har børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune derfor valgt at følge en indstilling fra Skole og Dagtilbud om at finde besparelser ved at skære i normeringen.

Det betyder, at der allerede i indeværende skoleår er sparet på personalet i decentrale specialklasser og i specialskoler. Hvor der for eksempel før var en voksen til tre børn i specialskoler, er der nu en voksen til fire børn.

Det betyder risiko for ringere trivsel og dårligere læring. Det fremgår af den risikovurdering af de faglige konsekvenser, som børne- og skoleudvalget udbad sig under drøftelserne. Trods den har udvalget gennemført besparelsen.

- Jeg synes, at det er problematisk at sætte antal børn op i forhold til personale, fordi det drejer sig om de børn, der har allermest brug for hjælp, men vi er nødt til det, siger formanden for børne- og skoleudvalget Signe Lund (S).

Nu skal området kulegraves, for at finde ud af hvad stigningen skyldes, og hvad der mere kan gøres for at bremse udgifterne, oplyser hun.

Læs også artiklerne "Mere inklusion i vente" og "Specialområdet skal kulegraves" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce