cookie-og-privatlivspolitik
Den bastante facade på spillestedet "Little Vegas" huer ikke formanden i den lokale bygningsbevaringsforening. Men der er ikke noget at gøre.
Den bastante facade på spillestedet "Little Vegas" huer ikke formanden i den lokale bygningsbevaringsforening. Men der er ikke noget at gøre.
Foto: Niki Treumer Mogensen

Lolland

Bevaringsforening: Ser ikke kønt ud

- Det ligner jo nærmest en rockerborg, som det ser ud nu, siger formanden i Nakskov Bygningsbevaringsforening.
23. januar 2020 kl. 07:08 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NAKSKOV - Det er som om, man prøver at gemme et eller andet, siger Flemming Willum Petersen, formand i Nakskov Bygningsbevaringsforening, når han høres til "Little Vegas" i Nygades facade.

Efter denne i september sidste år for tredje gang på et halvt år fik smadret ruderne, blev der sat midlertidge træplader for. Faktisk stod netop Flemming Willum Petersen, der er glarmester, for dette, men da han gav ejer Kim Olesen en pris på nogle nye ruder, hørte han aldrig tilbage.

I stedet blev der i november opsat, hvad der viste sig at være blivende træplader på facaden. Og dem er bygningsbevaringsforeningsformanden ikke fan af.

- Det ligner jo nærmest en rockerborg, som det ser ud nu. Det er ikke særligt kønt at se på, men vi ved også godt, at vi kan ikke gå ind og gøre noget ved den private ejendomsret, siger han og tilføjer, at der også er andre bygninger i byen, der trænger til, at der sker noget med dem.


Må værne om kulturen

Flemming Willum Petersen påpeger, at Nakskov er en af Danmarks bedste bevarede middelalderbyer. Faktisk går Nygade lige der, hvor volden fra middelalderen og århundreder frem lå rundt om bykernen.

- Så der må man gerne værne om bygningskulturen, og det gør træpladerne ikke. Men det gjorde glasfacaden, der var der i forvejen, heller ikke, siger han.

Han mener generelt, at det er pænere med noget, der lukker op end lukker i og henviser til en af gadens øvrige erhvervsdrivende.

- Louis Nielsens måde at gøre det på er god. Efter en renovering er deres indgangsparti lavet, som det så ud for 100 år siden, siger formanden i bygningsbevaringsforeningen.

Han påpeger, at denne ikke har lovhjemmel til at gøre noget ved facaden, og samme toner lød der fra kommunen i gårsdagens Folketidende.

Sektorchef i Teknik- og Miljømyndigheden, Jytte Harpøth, sagde da, at kommunen ikke kan gøre noget, da facaden ikke bryder nogen regler. Modsat på den anden side af Nygade er der ikke nogen lokalplan for ejendommen, og formand i Teknik- og Miljøudvalget Gert Mortensen (S) skrider heller ikke ind.

- Jeg kan godt forstå ejerne. De prøver at beskytte deres ejendom så meget som muligt, og så skal vi ikke komme som kommune og sige, at de skal sætte glas i, så de kan blive smadret igen, sagde han i november og afviste, at man fra politisk side kunne eller ville gøre noget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce