cookie-og-privatlivspolitik
2019-06-22-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Svanevig, Bandholm.
Der blev afholdt Hospice-run fra Svanevig hospice med over 20 motorcykler

16

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Lolland

Bikere mødtes ved Svanevig

BILLEDSERIE: Sons of Heaven fra Sandby fik stor opbakning til hospice-run.
24. juni 2019 kl. 14:30 Af Peter Gade

BANDHOLM Det startede med en ren tilfældighed i september sidste år, men nu er der etableret et noget usædvanligt samarbejde mellem Svanevig Hospice i Bandholm og motorcykelklubben "Sons of Heaven" fra Sandby.

Det startede med, at den oprindelige motorcykelentusiast, Jørgen Henriksen, var indlagt på hospice og kom i snak med en gæst, der kom til Svanevig på motorcykel.

Det endte med, at Jørgen Henriksen fik en sidste bikertur på en Honda Gold Wing, hvor han også nåede forbi hjemmet i Toreby.

Jørgen Henriksen er død nu, men da familien kom til mindedag på Svanevig Hospice, havde de billeder med fra Jørgen Henriksens tur, som havde gjort stort indtryk på ham i hans sidste tid, fortæller frivilligkoordinator Mette Friis.

Oplevelsen blev oplægget til et mere formaliseret samarbejde, som indledtes lørdag formiddag, da Sons of Heaven havde samlet et halvt hundrede motorcykelejere til hospice-run.

Annonce

Bikerne samledes foran hospicet og tilbød en tur for 100 kroner til alle, der havde lyst, og overskuddet skulle så gå ubeskåret til Svanevig Hospice.

En enkelt beboer havde udtrykt ønske om at få lov at prøve en tur, men modet svigtede, da de store maskiner kom.

Til gengæld var en af de frivillige, Hanne Jacobsen, frisk og indtog pladsen på bagsædet af vejenes konge, Honda Gold Wing, til en tur rundt på Lolland.

På Svanevig Hospice er man glad for kontakten til mortorcykelklubben, og et dusin frivillige var mødt op denne lørdag formiddag for at servere kaffe og kage for de gæstende motorcyklister på opstillede borde og bænke i haven med den smukkeste udsigt til Smålandshavet.

- Vi vil gerne støtte hospicet og bruger også lejligheden til at vise, at vi ikke er farlige, sagde Søren Rasmussen, før turen gik ud i det smukke sommervejr.

Annonce

Lederen af Svanevig Hospice, Birgitte Bülow, var også mødt op og takkede de mange fremmødte for deres indsats.

Hun glædede sig særligt over, at man på hospicet nu har et telefonnummer til klubben, hvor man bare kan ringe, hvis der skulle være en beboer på hospicet, der har et ønske om at få en sidste tur på landevejen. Så stiller de straks.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE