cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Bilfrit torv dårligt modtaget

De erhvervsdrivende på Axeltorv i Nakskov vil have parkeringspladser
10. oktober 2018 kl. 18:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Politikerne i teknisk udvalgs beslutning om, at bil- og bustrafikken skal væk fra Axeltorv i Nakskov, er ikke populær blandt de forretningsdrivende omkring torvet.

Avisen omtalte beslutningen i fredagsavisen.

Hos Daubjerg, der handler med kontorartikler, siger medindehaver Jørgen Krogh, at han kan mærke det på omsætningen i butikken, hver gang torvet er spærret af:

- Og ingen køber en kasse kopipapir hos os og slæber det ned til de ny p-pladser på biografgrunden, som kommunen vil lave. Man må bibeholde nogle parkeringspladser til hver af forretningerne eller rydde Bristol-grunden på hjørnet til Vejlegade i stedet og lave p-pladser der, mener han.

I Geertsen Radio synes medejer Brian Andersen absolut heller ikke, at det er nogen god idé at droppe p-mulighederne på torvet:

- Vi sælger jo tunge ting, og det er ikke praktisk, hvis de skal bæres langt. Desuden er folk vant til at kunne parkere ved vores forretning, tilføjer Brian Andersen.

I Herrernes og Damernes Frisør er Kristina Rasmussen begyndt at overveje, om hun skal finde nye lokaler, hvorefter torvet så får en tom butik:

- Vi har kunder, der kommer med rollator, og som skal hentes ved bilen og hjælpes ud igen, når de skal hjem, og jeg har også rullende frisør, hvor vi kører ud til ældre kunder, og der har jeg ting, der skal læsses på og af bilen, siger Kristina Rasmussen og fortsætter:

- Vi er enig i, at vi ikke behøver alle p-pladserne på Axeltov, men der må som minimum være en til to parkeringspladser pr. forretning. For der, hvor der er erhverv, skal der være parkeringsmulighed. Både for vores kunder og gæsterne i vores by.

Og hendes kunde tirsdag formiddag Lars Petterson, der er i frisørstolen, siger, at hvis han ikke kan parkere på torvet, skifter han frisør.

Kristina Rasmussen tilføjer, at de erhvervsdrivende meget gerne ser, at der bliver skabt et attraktivt torv med mulighed for eksempelvis at holde koncerter og med noget grønt beplantning. Men der skal også være parkeringspladser.

Hos kollegaen Frisør Gert siger indehaveren Gert Mortensen, at hans kunder savner bybusserne og glæder sig til, at de kører til torvet igen:

- Så må jeg fortælle, at det skal de ikke mere. Men det er også et stort problem, hvis du ikke kan parkere. Hvis du skal have sat et stort, flot hår og så må gå ned til Havnegade i regnvejr. Det er ikke sagen. Jeg vil miste kunder, butikslivet på torvet dør, og torvet er ødelagt, forudser han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce