cookie-og-privatlivspolitik
Det er især brostensbelægningen ved Vesterbrogade og Brovejen, der er i skred. I disse dage kan man derfor kun køre ind i, men ikke ud af rundkørslen ved Vesterbrogade.
Det er især brostensbelægningen ved Vesterbrogade og Brovejen, der er i skred. I disse dage kan man derfor kun køre ind i, men ikke ud af rundkørslen ved Vesterbrogade.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Bilister udfordres atter

- Vi vil blive nødt til at spærre af i perioder, hvor man så skal sluses ind i rundkørslen eller tage en omkørsel, siger Park & Vej-chef.
09. april 2021 kl. 10:35 Af Birgitta Andersen

MARIBO Knapt er Jernbanegade blevet åbnet igen og arbejdet på Østre Landevej gået ind i den sidste fase, før der atter er trafikbøvl i en ny del af Maribo.

Denne gang er det Maribos vestlige rundkørsel, der skal repareres. Rundkørslen er et trafikknudepunkt i byen, hvor meget og tung trafik færdes hele dagen. Derfor er der sket slitage i et omfang, så stenene i rundkørslens brostensbelægning er skredet, og nu skal der sættes ind.

De blå cykelfelter ved alle veje i rundkørslen skal shines op, og på store områder skal brostensbelægningen lægges om. Arbejdet med dette vil især genere udkørslen til Rødbyvej, Vestre Landevej, Brovejen og Vesterbrogade.

Arbejdet med rundkørslen er inddelt i faser, og der bliver også udført natarbejde, så generne for trafikanterne mindskes mest muligt. Men helt uden bøvl bliver det ikke.

Blandt natarbejdet vil være at genoprette brosten og etablere nye cykelfelter ved udkørslerne til Rødbyvej og Vestre Landevej. Ved udkørslen til Rødbyvej kan der kun laves en halv vejbane ad gangen, da der skal være fri udrykningsvej.

Annonce

Netop nu er arbejdet på de første faser startet ved Vesterbrogade og Brovejen. Her skal det største område i selve rundkørslen laves, og derfor vil vogntog med stor svingbane få lov til at svinge ind over en del af rundkørslens midterø, hvor der lægges jernplader.

Hvis vejrguderne vil, forventes arbejdet at være færdigt med udgangen af juli i år. Brostenene skal sættes i beton, som skal tørre. Så der vil være lange perioder med afspærring, hvor der ikke umiddelbart ser ud til at blive arbejdet. Men bilisterne må altså væbne sig med tålmodighed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE