cookie-og-privatlivspolitik
Det er ifølge ideoplægget blandt andet ønsket at kunne bygge op mod seks procestanke på omkring 26 meter på biogasværket.
Det er ifølge ideoplægget blandt andet ønsket at kunne bygge op mod seks procestanke på omkring 26 meter på biogasværket.
Foto: Fra Lolland Kommunes ideoplæg

Lolland

Biogas-naboer er skræmte

Efter høring af ideoplæg om biogasanlæg på Lolland.
13. juli 2020 kl. 15:00 Af John Karlsen

Annonce

ABED - Jeg ejer Abed Smedevej 5 og bruger huset som et sommerhus og fristed for hverdagens stress og jag. Derfor blev jeg også megt nedslået og ked af at erfare, at der nu er planer om at opføre et stort biogasanlæg på markarealet lige på den anden side af Abed Smedevej overfor mit hus.

Sådan hedder det i et af flere bekymrede høringssvar i forbindelse med den idéfasehøring, Lolland Kommune har lavet forud for eventuel etablering af et biogasanlæg på et omkring 10 hektar stort areal nordvest for Abed.

Bo Brundtø Syndergaard, der har skrevet ovenstående indlæg i forbindelse med høringen, er ikke ene om at være nedslået og ked af det med udsigten til et biogasanlæg. Således henviser Thomas Kuzenberger, Abedvej 23, til, at anlægget ønskes placeres vest for Abed - i den mest forekommende vindretning.

- Selvfølgelig er der lugtgener omkring anlægget, hedder det fra Esben D. Christensen, Skovlængevej 13: Han er som andre af de eventuelt kommende naboer også bekymret for de transporter, der vil blive af både gylle og restprodukter efter gasproduktionen.

- Hvis der er arbejdspladser med anlægget, vil der helt sikkert også være arbejdspladser, der går tabt: Borgere vil fraflytte, nye flytter ikke til et område med griselugt, hedder det i Esben D. Christensens høringssvar.

Det bekræfter Bo Brundtø Syndergård, der ellers har sat sit hus i Korsør til salg for at flytte permanent til Lolland.

- Men det må jeg tage op til grundig overvejelse igen, hvis og såfremt biogasanlægget bliver godkendt.

Med høringssvarene fra de bekymrede naboer følger en lang række spørgsmål, man gerne vil have afklaret i den videre proces frem til en eventuel godkendelse - blandt andet om kommunen har tænkt sig at tilbyde opkøb af berørte naboer.

Per Jensen på Skovhusevej peger på, at der i forvejen er nabohøring i en sag om ekstra udvidelse på Kaahavegaard.

- Det ser jeg som to relativt store anlæg i samme område, som jeg ser nærmest burde være sammenhændende, hedder det fra Per Jensen, der også efterlyser en plan for naturomådet Gallemose i forbindelse med anlæggene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce