Annonce
Lolland

Bliver brandklar til livet

Der overskrides grænser og opbygges selvtillid samt evner til at samarbejde på brandkadetternes uddannelsesforløb. Foto: arkiv

Brandvæsnet gør status over succes med kadetter.

MARIBO Brandvæsnets hovedsæde på Skibevej i Maribo danner rammen for en vaskeægte succeshistorie.

I 2018 begyndte det første hold brandkadetter. Målet var at modne unge mellem 13 og 16 år til job og foreningsliv, at nå og hjælpe særligt udsatte og sårbare unge på Lolland-Falster og at skabe uddannelses- og jobmæssige succeser for de unge, der var med i projektet.

Nu har Lolland-Falster Brandvæsen gjort status på projektet.

Siden starten har 48 unge været gennem kadetuddannelsen, heraf har 44 gennemført. Af dem har 39 brandkadetter efterfølgende valgt at gå med i ungdomsbrandkorpset, og ud af dem er 27 brandkadetter stadig meget aktive.

Formålet med brandkadetprojektet er at give de unge et skræddersyet tilbud, der med faglig og personlig udvikling kan give dem selvtillid, flytte deres grænser og give dem et fællesskab, hvor man støtter og bakker hinanden op. Det igen skal være med til at modne dem og gøre dem klar til deres videre vej i livet.

- Målet er ikke at gøre dem til brandmænd, men forberede dem til livet. Derfor er det så rørende at se de resultater, de opnår, siger vicebrandinspektør ved Lolland-Falster Brandvæsen, Jesper Atkinson Pedersen.

Der er dog flere af kadetterne, som er blevet så bidt af arbejdet, at de nu går efter en karriere i uniformen. Og det er man da ikke ked af hos Lolland-Falster Brandvæsen.

Flere af de unge giver udtryk for, at det at være brandkadet har ændret dem for livet. En af dem er brandkadetten Nicoline Hansen.

- Hvis ikke det var for min uddannelse som brandkadet, ville jeg aldrig have været den sociale, glade og åbne pige, jeg er i dag. Jeg tror ikke, jeg ville have haft modet til at tage med til festen på min sidste skoledag i 9. klasse, og jeg ville bestemt heller ikke have haft modet til at starte på gymnasiet, skriver hun.

Nicoline fik også tilbuddet om at gå videre til uddannelsen som hjælpeinstruktør, men valgte at prioritere gymnasiet. Og den beslutning er de ikke kede af i brandvæsnet.

- Så har vi gjort det, vi skulle, siger Jesper Atkinson Pedersen.

Historien går igen og igen. Unge med udfordringer som usikkerhed, lavt selvværd, ordblindhed og ADHD finder selvstændighed, selvsikkerhed, styrke og kammerater for livet.

De unge mødes af instruktørerne med krav om mødepligt, korrekt uniformering og disciplin. Til gengæld støttes de i at overskride egne grænser, får en plads i et fællesskab og bliver forberedt på at arbejde intensivt med fagligt stof - både i praksis og i teori.

De unge oplever også andet end de faste undervisningsdage på Skibevej. De hjælper ved større indsatser og kommer blandt andet på særlige øvelser. De har blandt andet besøgt Flyvestation Karup, Tivolis beredskab og brandvæsnet i Kastrup lufthavn.

Når kandidatuddannelsen er færdig, kan de unge vælge at komme videre til ungdomsbrandkorpset, hvor flere udfordringer venter. Senest er de inviteret med på fællesøvelse hos frømandskorpset til efteråret.

  • Der overskrides grænser og opbygges selvtillid samt evner til at samarbejde på brandkadetternes uddannelsesforløb. Foto: arkiv
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel