cookie-og-privatlivspolitik
Rea Aksglæde Karlsen, Karina Fredensborg og Jonna Juhl er klar til at skabe magi i Maribo, festivalen kan følges på magiskfestival.weebly.com.

3

Billeder

Rea Aksglæde Karlsen, Karina Fredensborg og Jonna Juhl er klar til at skabe magi i Maribo, festivalen kan følges på magiskfestival.weebly.com.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Bliver magisk for en dag

Historierne om Harry Potter er stadigvæk centrum, selv om festival har ændret navn
17. maj 2019 kl. 11:36 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Sidste år fik Maribo sin helt egen Harry Potter-festival, hvor byen var fyldt med unge og ældre fans af det eventyrlige univers. Igen i år bliver domkirkebyen magisk, når Magisk Festival finder sted.

Harry Potter-navnet er taget ud af festivalen, efter en lignende festival i Odense kom i problemer med Warner Bros., der ejer rettighederne til brandet bag bogen. Magi bliver der dog stadig i Maribo, hvor man fastholder de mange elementer, som er hentet ud af J.K. Rowlings fortryllende univers.

Dagen er smeltet sammen med det store børnesamba-optog, som også bruger magi som tema, og på den måde kommer den en flydende overgang til alle de magiske aktiviteter i Maribo. Tidligt på dagen vil det være rettet meget mod de yngste, men byen vil hurtigt være fyldt med masser af tilbud til store og små.

I forhold til sidste års festival har arrangørerne lært, at tidspunktet kunne ændres lidt. Dagen kan begynde lidt tidligere, og samtidig behøver den ikke slutte så sent.

- Samtidig har vi gjort alt for at tjekke kalenderen, så den ikke falder sammen med masser af andre ting, men det er svært i Maribo, hvor der sker så meget i løbet af sommeren, siger musikskoleleder Karina Fredensborg.

Lolland Musikskole, LollandBibliotekerne og Maribo Handel står bag festivalen, der er støttet af Lolland Kommunes bylivspulje.

Deltagerne i Magisk Festival kan stadig komme til fordelingsceremoni og finde ud af, hvilket magisk kollegium de kommer på, for efterfølgende at gå på skattejagt i Maribo. Det hele bliver bakket op af masser af frivillige fra byens foreninger, mens butikkerne bugner af specielle magiske tilbud denne dag.

- Sidste år oplevede vi, at troldmandsskolen Hogwarts faktisk også havde mange voksenelever, siger Rea Aksglæde Karlsen fra LollandBibliotekerne.

- Det var en rigtig familieaktivitet, hvor man så børn i konfirmationsalderen enten lære forældrene om Harry Potter-universet eller blive vist rundt af deres forældre, som havde været med, fra den første bog udkom, siger Karina Fredensborg.

Jonna Juhl fra Bog & Idé er glad for, at byens butikker leger med.

- Byen syder jo af unge og forældre, og mange forretninger har fundet ud af, hvad det drejer sig om, efter at have set med sidste år, forklarer hun.

Magisk Festival finder sted 7. juni, og man kan følge programmet på festivalens facebookside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce