Annonce
Lolland

Børnehave uegnet til specialbørn

Børnehaven Riddersborg har hverken de rette adgangs- eller soveforhold for børn med varig netsat fysisk og psykisk funktionsevne. En løsning har førsteprioritet på listen over anlægsønsker til budget 2020. Foto: Jan Knudsen

Børne- og skoleudvalget afsøger alternative løsninger.

LOLLAND Dagtilbuddet til børn med varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i Børnehaven Riddersborg er "udfordret af, at de fysiske rammer ikke tilnærmelsesvis imødekommer de visiterede børns behov".

"Samlet vurderes de nuværende lokaler til den integrerede gruppe i Riddersborg ikke at være egnede til at kunne stimulere de visiterede børn, så de kan udvikle sig".

Det fremgår af en sagsfremstilling til torsdagens møde i børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune.

Ifølge sektorchef i Skole- og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen, er adgangsforholdene ikke i orden, ej heller soveforholdene.

- Vi synes ikke, at forholdene er på det niveau, vi gerne vil have, siger han og uddyber:

- Adgangsforholdene er ikke gode nok, hvis man er bevægelseshæmmet og sidder i rullestol. Soveforholdene er ikke gode nok, især med tanke på, at målgruppen i udstrakt grad har behov for hvile. Og der er generelt ikke god nok plads at bevæge sig på, siger Espen Fossar Andersen.

Administrationen i Skole og Dagtilbud har derfor undersøgt muligheden for at placere børnene et andet sted.

På den baggrund er der blevet gennemført et for-projekt i et samarbejde mellem Service og Bygninger og et arkitektfirma. Vurderingen er, at der kan bygges til Børnehaven Skovtrolden i Maribo, som så kan rumme hele tilbuddet i Lolland Kommune. Den løsning vil indebære længere befordringstid og -afstand for forældre, der bor i vest. Men ville også give mulighed for et stærkt, socialpædagogisk tilbud, påpeger administrationen. Placeringen ville desuden give adgang til Centerafdelingens mange specialpædagogiske faciliteter - varmtvandsbassin, tekniske hjælpemidler, sansemotorisk rum og så videre.

Der er også foretaget beregninger på at bygge til Børnehaven Trekløveren i Nakskov, hvor institutionens udendørs lege- og læringsrum vurderes at kunne fungere for børn med behov for støtte- og hjælpemidler. Den løsning ville betyde, at der fortsat var et tilbud i både vest og øst.

De to løsninger koster det samme. Seks millioner kroner. Børne- og skoleudvalget har sat anlægsønsket som førsteprioritet op til forhandlingerne om budget 2020.

Administrationen i Skole og Dagtilbud anbefaler en samlet løsning i Maribo, men børne- og skoleudvalget udbad sig på torsdagens møde mere viden, før udvalget tager stilling til de to foreslåede løsninger.

- Vi har bedt om en kapacitetsanalyse. Det vil sige et notat om, hvordan bygningerne i kommunens dagtilbud anvendes, hvordan børnetallet ser ud, og hvad der kunne være af muligheder, siger formand for børne- og skoleudvalget Signe Lund (S).

Notatet regner hun med at have i hånden til udvalgsmødet 31. oktober.

- Det vigtigste er, at løsningen bliver et pædagogisk forsvarligt tilbud, hvor de fysiske rammer er i orden, fastslår hun.

Et kig i Folketidendes arkiv viser, at dagtilbuddet til børn med fysisk og pyskisk handicap er lavet om mange gange i de sidste 10-11 år. I september 2008 kunne man læse, at specialbørnehaven "Æblehaven" i Langø skulle udbygges. I november 2011 at "Æblehaven" skulle lukkes. I november 2014 at der skulle åbnes en satellit af Børnehaven Skovtrolden i Maribo, i netop Børnehaven Riddersborg i Nakskov. Dengang udtalte den daværende sektorchef Ida Byrge Sørensen, at der skulle meget lidt til for at indrette de venlige og lyse lokaler i Børnehaven Riddersborg, så de kunne rumme handicappede børn.

  • Børnehaven Riddersborg har hverken de rette adgangs- eller soveforhold for børn med varig netsat fysisk og psykisk funktionsevne. En løsning har førsteprioritet på listen over anlægsønsker til budget 2020. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken