cookie-og-privatlivspolitik
Hans Christian Nørregaard talte på vegne af underskriverne, der ønsker mere sikkerhed på Skelstrupvej.

2

Billeder

Hans Christian Nørregaard talte på vegne af underskriverne, der ønsker mere sikkerhed på Skelstrupvej.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Borgere ønsker mere sikkerhed på Skelstrupvej

Over 280 underskrifter afleveret til borgmesteren.
11. maj 2021 kl. 16:00 Af Palle Nevad Frandsen

SKELSTRUP I flere år har borgerne i og omkring Skelstrupvej forsøgt at få hastigheden ned på vejen, men de føler ikke, at nogen har lyttet. Mandag kunne en lang række af disse beboere fra Skelstrup, Hunseby og Maglemer aflevere over 280 underskrifter til borgmester Holger Schou Rasmussen (S). Budskabet var enkelt: Hastigheden skal ned.

- Det har været et slemt sted at bo i mange år, og mange er angste for at færdes på vejen. Alle os, der bor der, har oplevet de ubehagelige situationer, som opstår, når der bliver kørt alt for stærkt, forklarede Hans Christian Nørregaard, der har været med til at tage initiativ til underskriftsindsamlingen.

Han berettede om ældre, der ikke længere tør gå ud, fordi de er bange for at gå ved vejen, og forældre, som ikke vil sende børnene på cykel i skole, når de skal ad Skelstrupvej. Beboerne ønsker ikke trafik og hastighedsmålinger, de vil have handling i stedet for.

- Vi skal bare have gjort den vej sikker, og hastigheden skal ned. Heldigvis er det et valgår, så vi vil holde jer politikere fast på, at der skal gøres noget, sagde Hans Christian Nørregaard.

Som et stille opråb har beboerne opstillet børnecykler langs vejene i området, og så længe politikerne tøver med handling, vil beboerne fortsætte den vej.

Annonce

- Der vil komme flere og flere børnecykler, slog Hans Christian Nørregaard fast.

Holger Schou Rasmussen forklarede, at det er nødvendigt med statistiske målinger for at bakke initiativerne op, men lagde vægt på, at politikerne var bekendt med den problematiske vejstrækning.

- Vejen frister nogle til at trykke lidt ekstra på speederen, og hvis den ikke længere lever op til de standarder, som vi kræver af vores veje, så skal der ændres på det.

Samtidig påpegede han dog også, at ulykker med spiritusbilister, som den, hvor en 11-årig pige for nylig blev dræbt på vejen, er svære at forhindre, med mindre man sætter alkolås i bilerne. Han vil nu tage beboernes underskrifter videre til teknisk udvalg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE