cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Borgmester: Vi kan ikke love ting findes til evig tid

Lolland Kommune vil gerne tiltrække og fastholde tilflyttere. Folketidende har spurgt borgmesteren, hvordan det flugter med forringelser af servicetilbud i kommunens landdistrikter.
13. juni 2019 kl. 20:04 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND - Vi er blevet 7.000 færre borgere siden kommunesammenlægningen i 2007, og vores kommune strækker sig over et areal på 900 kvadratkilometer. Så har man en forventning om skoler og plejecentre på hvert et gadehjørne, kan vi ikke leve op til det, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

Han påpeger desuden, at Lolland Kommune ikke kan love borgerne, at 'ting ligger der til evig tid'. For ham er opgaven en anden end at holde liv i alt.

- Vi skal sikre et ordentligt tilbud, og det hænger sammen med, hvor mange matrikler vi kan holde åbne. Målet er, at vi skal have et højt niveau. Det handler om, hvad vi putter ind i murstenene, ikke hvor de ligger.

I Lolland Kommunes bosætningsstrategi for 2015 til 2020 påpeges det imidlertid, at Lolland Kommune forbindes med "en stærk offentlig service og et liv tæt på naturen - uanset om boligen ligger i byen eller på landet." Men også, at "hver tredje tilflyttede børnefamilie til Lolland-Falster overvejer at flytte igen som følge af utilstrækkelige job- og uddannelsesmuligheder samt utilfredshed med den offentlige transport/service".

Det bekymrer dog ikke Holger Schou Rasmussen. Ifølge ham træffer den enkelte borger et valg ved at bosætte sig udenfor hovedbyerne Nakskov og Maribo. Og ethvert valg har konsekvenser, mener han.

- Man kan bosætte sig, hvor man vil i Lolland Kommune, men man skal vide, at man træffer et valg. Hvis man for eksempel bosætter sig på Askø, har man adgang til færre servicefunktioner, siger borgmesteren og tilføjer, at man også kan vælge at bo helt ude på spidsen af Albuen.

- Der var også en skole for 100 år siden. Det er der ikke mere, siger han.

Borgmesteren, der selv er tidligere skolelærer, kan heller ikke stå inde for den faglige kvalitet på Dannelunde Skole eller at skulle bede de øvrige borgere i kommunen om at finansiere en skole, som mange i lokalområdet har fravalgt.

Han påpeger, at enhver, der overvejer at flytte til Lolland, til enhver tid er velkommen til at kontakte kommunen med spørgsmål.

Til familien Bahnsens ærgelse over at miste den korte afstand til daginstitution og skole, siger borgmesteren:

- Der er ikke ret meget længere til Søllested Skole end til Dannelunde Skole fra Græshave, og der kører skolebusser.

Ifølge Kraks ruteplan er der 7,5 kilometer fra Græhave til Søllested Skole, mens der er 2,6 kilometer fra Græshave til Dannelunde Skole.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce