cookie-og-privatlivspolitik
Både Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen og hans kollega i Guldborgsund Kommune John Brædder er skuffet over resultatet i finansloven. Arkivfoto
Foto: Carsten Bundgaard/POLFOTO

Lolland

Borgmester-skuffelse over udligning

Lolland og Guldborgsund kommuner får million kompensation for udligning. Borgmestrene er skuffet over resultatet.
04. december 2018 kl. 13:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Guldborgsund og Lolland kommuner bliver nu kompenseret med henholdsvis 25 millioner kroner og 26,2 millioner kroner fordelt over de næste to år.

Det sker, fordi en ny måde at udregne udligning på ældreudgifter mellem landets 98 kommuner har medført, at de to LF-kommuner stod til at få færre penge i kommunal udligning de næste to år.

Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti, som en del af finansloven, afsat i alt 1,4 milliarder kroner, så kommunerne bliver kompenseret for ældreudgifterne.

Guldborgsund-borgmester John Brædder (G) hilser de ekstra penge velkommen, men:

- De 25 millioner kroner over to år er slet ikke i nærheden af de 90 millioner kroner, vi stod til at få ifølge de fleste af de modeller til en reform af den kommunale udligning, der blev lagt frem tidligere på året, siger han.

- Jeg havde håbet, at Dansk Folkeparti kunne lykkes med at hæve beløbet i finanslovsforhandlingerne, men det lykkedes altså ikke, konstaterer Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S).
Læs meget mere om konsekvenserne i artiklerne "Udlignes for ældreudgifter" - "Udligningskompensation til Lolland Kommune" og "Ingen udligningsreform før folketingsvalg" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce