cookie-og-privatlivspolitik
Det var fra denne hochsitz, at Mette og hendes datter faldt ned. Skovejeren påpeger, at den står inde i skovstykket i den private skov, hvor man ikke har adgang.

4

Billeder

Det var fra denne hochsitz, at Mette og hendes datter faldt ned. Skovejeren påpeger, at den står inde i skovstykket i den private skov, hvor man ikke har adgang.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Brækkede ryg ved fald

Advarer andre mod at kravle op i en hochsitz.
06. december 2021 kl. 08:15 Af Marianne Knudsen

VOLSHAVE Efter at være blevet fløjet på Rigshospitalet med ryggen brækket to steder og udsigt til at skulle være sygemeldt i et halvt til et helt år synes 32-årige Mette Raahauge Hansen fra Nykøbing, at hun vil komme med en advarsel til andre skovgæster:

Lad være med at lade dig friste af at kravle op i en hochsitz - altså en platform, der kan være hævet op til fem meter over jorden, og som jægerne sidder på, når de skyder ved for eksempel bukkejagt.

Det gjorde Mette og hendes datter Mynte på syv, men bunden røg ud af den gamle hochsitz af træ, og de landede begge på jorden, hvor Mette ikke kunne bevæge sig.

- Det skete søndag 14. november, hvor vi var på besøg hos mine forældre, der bor lige i nærheden af Volshave Skov, sydvest for Søllested. Sammen med min mor gik vi en tur i skoven, og min datter og jeg ville op at nyde udsigten fra skydetårnet, som vi har gjort det før, fortæller Mette Raahauge Hansen.

- Jeg kravlede først op og satte mig på en kontorstol, og så kravlede min datter op, og jeg hjalp hende ind. Vi er der i 5 til 10 sekunder, og så forsvinder bunden.

Annonce

- Mynte står med ryggen til mig, og jeg når at gribe fat i kraven på jakken, så hun kunne lande ovenpå mig, og jeg lander først på jorden på min ryg ovenpå kontorstolen, der ligger ovenpå nogle bjælker i et tornekrat.

- Mynte lander ovenpå mig med sine 30 kilo og slipper med rifter i ansigtet, rejser sig og løber forskrækket rundt og skriger. Men jeg kan slet ikke bevæge mig, mine ben virker ikke, glemmer Mette aldrig.

- Min mor kigger bare og siger ikke noget. Hun er i chok, og jeg siger til hende, at hun skal ringe 112.

- Men jeg har ingen telefon med, siger hun, og det samme gælder mig, opdager jeg, så jeg siger til min mor, at hun må løbe hjem til morfar og ringe 112. Der er et godt stykke vej, og jeg får hevet kontorstolen væk og hævet mig en lille smule og får min datter hen til mig, og da vi har ligget et stykke tid, hører vi en bil.

- Det er ambulancen, siger jeg, "Nej, der er morfars bil," siger Mynte.

Annonce

- Min mor har min telefon med, og jeg ringer 112. Via mobilens gps-koordinater finder to ambulancer og en politivogn frem til os i skoven, men jeg skal med helikopter til Rigshospitalet, fortæller Mette.

Hun har to brud i ryggen og får sat en metalplade ind, da noget i en knogle i en ryghvirvel er pulveriseret. Der er også røget en flig af noget knogle, og det har blokeret nerver, så Mette ikke kunne bevæge sine ben. Det fikser lægerne, så Mette heldigvis igen kan gå.

- Jeg kan trisse rundt derhjemme. Når jeg skal ud, må jeg bruge krykker eller rollator, og jeg er lige startet på genoptræning. Jeg er fortrøstningsfuld, selv om jeg har fået at vide, at jeg først vil være arbejdsklar om et halvt til et helt år. For jeg har mange smerter og kan ikke holde ud at stå særligt længe, fortæller Mette, der er sygemeldt fra sit job ved Guldborgsund Kommune som familiekonsulent.

- Men jeg skal tilbage til alt det, jeg savner. Det tager bare tid, og så må jeg leve med, at jeg nu altid vil være lidt stiv i ryggen. Men der er kun én vej: fremad.

Ulykken skete i den private skov Volshave Skov, ejet af godsejer Helge Danneskiold-Samsøe.

Annonce

- Der står på de grønne skilte ved indgangene, hvad man må som skovgæst. Blandt andet at man skal holde sig til veje og stier, og at adgang sker på eget ansvar, siger han til avisen.

- Den pågældende hochsitz står inde i skovstykket, altså ikke ved vejen, og der har den stået i mange år, selv om der ikke drives jagt i skoven mere. Men derfor skal folk ikke kravle op i den eller andre hochsitz.

Den nederste halvdel af stigen op til platformen er nu fjernet, så man ikke kan kravle op.

Til spørgsmålet, om skovens skydetårne nu fjernes, svarer Helge Danneskiold-Samsøe, at de jo er lavet af naturmaterialer, der vil forgå, så de fjerner sig selv ad åre.

- Og nu kommer den her historie jo til at stå i avisen som skræk og advarsel, tilføjer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE