Annonce
Lolland

Brænder for at skabe udvikling på Lolland

Torsdag har filialdirektør Christian Holm været 25 år i Danske Bank, hvoraf de seneste otte år har været i Maribo. Jubilæet bliver markeret på fredag. Foto: Claus Hansen

Christian Holm tilvalgte Lolland for 12 år siden.

MARIBO Da Christian Holm for otte år siden blev udpeget som filialdirektør af Danske Bank i Maribo, var en af opgaverne at samle øens fire filialer til én. To år senere lukkede afdelingen i Nakskov, og dermed var der kun Maribo tilbage.

- Det var ledelsesmæssigt mega spændende, men det var også en hård periode, for det koster en masse ressourcer, fortæller 45-årige Christian Holm.

På torsdag er det 25 år siden, han begyndte i Danske Bank, og det skete langt fra Lolland.

Den første filial, Christian Holm trådte ind i som medarbejder, var Danske Banks afdeling i Gilleleje. Siden fortsatte han til Espergærde og Helsingør, inden han fik sin første chefstilling i Hornbæk i 2004. Da han i 2006 skifter den lille bankfilial ud med Allerød, og stillingen som souschef i en meget større bankfilial, bliver det et forholdsvis kort bekendtskab.

- Mine svigerforældre havde sommerhus ved Næsby Strand, og en dag kom de og fortalte os, at de havde købt en grund i Maribo. Vores børn var ikke så store, de gik kun i børnehave, og vi blev enige om, at vi prøver det, fortæller Christian Holm.

Parret købte en grund, fik bygget et hus og byttede i 2007 Nordsjælland ud med Lolland. For ikke at pendle til Allerød hver dag fik Christian Holm først et konsulentjob i Danske Bank og blev siden markedschef i regionen.

Med jobbet som filialdirektør i Maribo kom han dog hjem til sin nye hjemegn og føler ikke længere behov for at prøve sig selv af i andre lederstillinger.

- For første gang i mit liv er det nok at kunne udvikle mig i det her job. Det skyldes, at jeg virkelig brænder for, at vi kan lykkes som område.

Nok kan de dårlige historier nogle gange præge omtalen af Lolland som ø, men Christian Holm ser noget andet, når han bevæger sig rundt på øen.

- Jeg ser eksempler på folk, der vælger at flytte herned uden nødvendigvis at have rødder her. Der er masser af ressourcestærke familier, som gerne vælger Lolland til, fordi der er så meget godt ved området.

Derfor ser han også en lys fremtid for den danske sydhavsø - ikke mindst med et stort Femern-projekt i den nære fremtid.

- Det skal ikke redde os, for vi skal selv gøre noget. Men har kommunen den rette strategi, vil de afledte effekter af Femern-projektet gøre, at så snart tyskerne går i gang, vil virksomhederne komme til. Det vil være som en domino-effekt, og det er jeg slet ikke i tvivl om.

Når Christian Holm taler, er der ingen tvivl om, at han brænder for det lokalområde, han blev en del af for 12 år siden. Han ser masser af muligheder, men er heller ikke bleg for at give gode råd til området.

Flytningen fra land til by betegner han som helt naturlig og mener ikke, man skal være bange for den.

- Lad os få tilpasset Maribo og Nakskov og stoppe med at kæmpe internt om, hvem der er førerhunden. Det er ligegyldigt, for hver især kan de to byer tilbyde noget forskelligt. Lad os finde ud af, hvad der er særegent ved Nakskov og Maribo og så udvikle på de områder.

Som filialdirektør i en bank, der i 2013 sagde farvel til Nakskov, ser han stadigvæk på, hvad Danske Bank kan gøre for byen. Skal banken gå tilbage til et område, som man egentlig har forladt.

- Måske er der basis for et eller andet på den lange bane. Det handler om, hvordan vi kan være til stede, og det kan vi sagtens uden at have en fysisk filial.

For de mange lokale filialer er fortid.

- Hvis kunderne ønskede at komme ind i bankerne i tide og utide, så var der også en bank på hvert hjørne. Men behovet er der ikke længere, slår Christian Holm fast.

  • Torsdag har filialdirektør Christian Holm været 25 år i Danske Bank, hvoraf de seneste otte år har været i Maribo. Jubilæet bliver markeret på fredag. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen