cookie-og-privatlivspolitik
Skibevej, Lolland-Falster Brandvæsens domicil.. De unge brandkadetter er ved at skulle dimittere. De øver alt det, de har lært.
Arkivbillede fra tidligere kursus.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Brandkadetter reddet i budgettet

- Vi er stolte af, at vi kan levere et produkt, man fortsat ønsker at støtte. Vi vil gøre alt
for at leve op til tilliden, siger beredskabschef Peter Søe om brandkadetterne.
16. oktober 2020 kl. 06:32 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Da børne- og skoleudvalget skulle finde de besparelser, der skulle slå igennem i 2021, stod det populære brandkadet-program på sparekataloget.

Kadetprogrammet koster Lolland Kommune cirka 500.000 kroner årligt. Projektet er co-finansieret med Guldborgsund Kommune, og hver af kommunerne får skiftevis et hold brandkadetter igennem et halvt års forløb, hvor de trænes i brandmandsfærdigheder, får et socialt netværk og øget selvtillid.

Den investering i fremtiden var børne- og skoleudvalget ikke meget for at skære væk. Derfor blev kadetprogrammet sendt videre til økonomiudvalget, og det endte på bordet i budgetforhandlingerne for 2021. Her valgte forligspartierne at redde projektets lollandske del.

- Vi er begejstrede over den udvikling, vi ser hos brandkadetterne, sagde viceborgmester Henrik Høegh (V) om beslutningen.

- Det er måske ikke det billigste tiltag. Men til gengæld ser vi, hvordan de frivillige gør et kæmpe stykke arbejde for at få det til at køre. Dermed er det jo et rigtig godt eksempel på det, vi ønsker at få mere af i kommunen - projekter, hvor frivillige gør en indsats for andre, sagde gruppeformand for socialdemokraterne Vibeke Grave.

Annonce

Dermed er brandkadetterne sikret et bidrag fra Lolland Kommune på 500.000 kroner hvert år frem til 2024. Det glæder beredskabschef Peter Søe.

- I en kommune, der er presset, og som skal vælge mellem så mange gode projekter og vurdere, hvad der er bedst, der kan man godt blive både stolt og ydmyg over, at de vælger at bevare brandkadetterne. Det her er ikke bare noget, vi tager som en selvfølge. Det er en beslutning, der skal leves op til, siger Søe.

Han forklarer, at de 500.000 kroner måske nok lyder dyrt, hvis man ser på, at brandkadetterne blot får et halvt års undervisning i programmet. Men at pengene rækker så meget videre.

- Brandkadetterne er kadetter i et halvt år. Men tæt på 100 procent af dem går over i ungdomsbrandkorpset bagefter. Så det er ikke bare det halve år, de er brandkadetter, projektet støtter, men helt op til de er 18 år, hvor unge, der ønsker at lave noget for brandvæsnet, får et ståsted i livet, siger han.

Det femte hold brandkadetter dimitterer på lørdag, og så står hold seks klar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE