cookie-og-privatlivspolitik
Lokalplanen giver Maribo Storcenter mellem Vesterbrogade og Brovej mulighed for at udvide butiksarealet.
Lokalplanen giver Maribo Storcenter mellem Vesterbrogade og Brovej mulighed for at udvide butiksarealet.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Butikscenter kan udvide

Uenigt udvalg vedtager ny lokalplan, som giver mulighed for udvidelse af butikscenter.
16. august 2019 kl. 14:40 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO Efter Lolland Kommunes tekniske udvalg onsdag har vedtaget en lokalplan, har Maribo Storcenter fået mulighed for at udvide butiksarealet.

Lokalplanen er udarbejdet efter et konkret ønske fra Maribo Storcenter A/S, der vil udvide butiksarealet i den sydlige del af området for blandt andet "at kunne imødekomme nye krav til modernisering og større enheder".

Med den nye lokalplan bliver der også mulighed for i den østlige del af området op mod Gasværksvej at kunne indrette "butikker til særligt pladskrævende varer og liberalt- og serviceerhverv i de eksisterende butiksbygninger".

Henning Alfred Rasmussen, Din Stemme, har som den eneste erklæret sig imod lokalplanen.

- Da vi fik præsenteret en detailhandelsanalyse, der viste, at en centerudvidelse vil gå ud over forretningslivet i midtbyen, var vi enige om at der på den baggrund ville være noget, vi er nødt til at sige nej til. Men det er man så åbenbart ikke parate til alligevel, siger Henning Alfred Rasmussen.

Lokalplanen har først været i høring, hvor der blandt andet er kommet indsigelser fra ejeren af Vesterbrogade 10. Han fortæller i sit høringsforslag, at da der sidste gang blev funderet i området, kom der vand i ejendommens kælder og efterfølgende skimmelskader. Det førte til en kondemnering, der først er ophævet efter omfattende renovering. Kommunen skriver i bemærkningerne til sagen, at man ikke kan vurdere om det er byggeriet af storcentret, der har givet skaderne på Vesterbrogade 10 - men henstiller til at der bliver holdt øje med det, hvis der bygges igen.

Også Bevaringsforeningen By og Land Maribo har gjort indsigelse. Herfra mener man blandt andet, at der mangler et "grønt udseende" på parkeringspladsen.

- Der kunne godt være stillet større krav, lyder den kommunale erkendelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce