cookie-og-privatlivspolitik
Højeste bud lød på 390.000 kroner, men Realkredit Danmark begærede en anden tvangsauktion.

2

Billeder

Højeste bud lød på 390.000 kroner, men Realkredit Danmark begærede en anden tvangsauktion.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Byder vil sætte friboligerne i stand

Varmeregnskab manglede for flere år og kondemneringssager er i gang.
02. december 2021 kl. 12:39 Af David Arnholm

NAKSKOV En længere opremsning af elendigheder skræmte ikke en kreds af bydere, da der i går ved Retten i Nykøbing var tvangsauktion over ejendommen Jernbanegade 3A og 3B i Nakskov.

Som omtalt i artiklen "Håndværkernes fribolig ryger på tvangsaktion" er ejendommen ejet af "Fonden Håndværkernes Fribolig i Nakskov", der fik den bygget i 1888.

Men i dag er ejendommen i forfald, og fonden har ikke kunnet betale afdrag på en gæld til Realkredit Danmark, som derfor har begæret ejendommen på tvangsauktion.


Flere kondemneringer?

Ved retsmødet fortalte advokat Kenneth Berg - der repræsenterer Realkredit Danmark i sagen - om flere problematiske forhold.

- Det har været lidt af et puslespil at få de relevante data for ejendommen. Administrationen af ejendommen har ikke kørt helt optimalt, sagde han og nævnte, at der ikke er lavet et varmeregnskab de seneste to-tre år - angiveligt fordi en opgørelse fra Ista har været forkert og ikke taget højde for, at der ikke længere er otte lejligheder i ejendommen, men kun seks.

Annonce

Derfor skal man som køber være forberedt på, at der potentielt kan ligge en regning på knap 80.000 kroner. Men der er mange flere problemer.

Lolland Kommune har således varslet, at den vil besigtige ejendommen med henblik på at vurdere, om flere af lejlighederne skal kondemneres. I forvejen er en af lejlighederne kondemneret, men flere kan altså komme til.

Kenneth Berg fremlagde også en oversigt over de seks lejemål, hvoraf et altså er kondemneret. En anden lejlighed står møbleret, men har ikke været beboet siden foråret. Lejeren har ganske vist ikke sagt op og ikke afleveret nøglen, men han har i dag sin adresse i Aalborg.

En tredje lejlighed skulle fraflyttes i går, men lejeren har ikke betalt husleje og varme i september og november. Tilbage er tre lejligheder, hvor lejerne opkræves en husleje på mellem 3.000 og 3.700 kroner om måneden, så det er ikke de store indtægter, man kan forvente.

Som køber ville man ud over budsummen skulle betale et størstebeløb på 128.900 kroner, men interessen for at byde var som nævnt ganske pæn.

Annonce

Kan blive aflyst

Kenneth Berg bød på vegne af Realkredit Danmark op til 300.000 kroner, men højeste bud kom fra Claus Didriksen fra Hasselø. Han bød 390.000 kroner, men da det ikke var nok til at dække gælden på lidt over en million kroner, begærede Kenneth Berg en anden auktion, som blev berammet til 5. januar.

Hvis Realkredit Danmark og Claus Didriksen i mellemtiden kan enes om en pris, kan auktionen dog ende med at blive aflyst.

- Jeg vil gøre ejendommen i stand og leje den ud, fortalte Claus Didriksen efter auktionen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE