cookie-og-privatlivspolitik
Visionen er at kunne bygge tunnel på lokal overskudsenergi - principielt uden tilkobling til det øvrige elnet.
Visionen er at kunne bygge tunnel på lokal overskudsenergi - principielt uden tilkobling til det øvrige elnet.
Foto: Grafik: Femern A/S

Lolland

Byg tunnelelementer med lokalt produceret strøm

Borgmester har en vision, der kan give lollandske fremtidsarbejdspladser.
27. november 2020 kl. 19:40 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT - Det er min vision, at vi skal bruge tunnelelementfabrikken til at vise, hvordan en stor produktion kan gennemføres på overskudsstrøm.

Det siger Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S). Han har sammen med organisationen REEL taget initiativ til at viderebringe visionen overfor både politikerkollegaer, Femern A/S og dem, der i øvrigt måtte kunne se en ide i at bruge vedvarende energi i produktioner, der som tunnelelementerne kræver meget energi.

Ideen om at bruge den lollandske overskudsstrøm fra vind og sol til tunnelelementfabrikken er på en gang en måde at gøre den faste forbindelse grønnere - og at skabe grobund for et fremtidigt lollandsk erhvervseventyr:

- Hvis vi her får et pilotprojekt, der viser, hvordan man med den lokale sol og vind - med mulighed for lagring til nogle dages produktion og lokalt produceret biogas i reserve - kan gennemføre sådan en produktion, skaber vi noget, der har potentiale også alle de steder i verden, hvor man måske ikke lige har store strømkabler i nærheden.

- Det vil være noget, der kan skabe lokale arbejdspladser på længere sigt - og give lokalbefolkningen en mening med, at vi her på Lolland giver plads til solceller og vindmøller.

- Skal vi det bare for at sende energien ind til produktionsvirksomheder i Københavnsområdet, har vi ikke plads til flere solceller og vindmøller hos os, siger Holger Schou Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce