cookie-og-privatlivspolitik
2019-05-15-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Rødbyhavn.
femern byggeri
Strandholm sø er tørlagt og der graves grøfter for at gøre plads til byggepladsen til den nye Femern tunnel

10

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Lolland

Byggemodning efter planen

BILLEDSERIE: Området øst for Rødbyhavn bærer igen præg af hektisk aktivitet. Fotograf Anders Knudsen har været i luften for at skaffe sig et overblik
19. maj 2019 kl. 10:15 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Arbejdet med at byggemodne området øst for Rødbyhavn forløber efter planen: Overalt i området er der travlhed forud for igangsættelsen af det egentlige tunnelbyggeri til efteråret.

- Etableringen af udløbet fra den nye Strandholm Pumpestation er endda forud for tidsplanen, fortæller projektkoordinator Villads Engstrøm, Femern A/S.

Her er det meste af betonarbejdet ved udløbsbygværket ved diget ved at være overstået, og derefter skal Aarsleff grave røret med en diameter på 120 centimeter ned mellem pumpestation og udløbsværk. Samtidig er vandet på vej bagfra til den nye pumpestation: De første 100 meter af den nye hovedkanal er gravet.

I starten af juni igangsættes arbejdet med nedrivningen af RGS90s gamle bygninger ved Østersøvej. Det er firmaet Christiansen & Essenbæk, Glostrup, der har fået den opgave, der også omfatter fjernelsen af vindmøllefundamenterne, når arkæologerne er færdige i det område.

Desuden er to andre entrepriser på vej: Etablering af forsyningsledninger til den kommende byggeplads og gravning af søer til naturgenopretning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce