cookie-og-privatlivspolitik
Haldirektør Morten Harkjær Nielsen og bestyrelsesmedlem Flemming Kastor på plænen mellem Rema 1000 og Maribo Hallerne, hvor de to padel-baner skal placeres.

2

Billeder

Haldirektør Morten Harkjær Nielsen og bestyrelsesmedlem Flemming Kastor på plænen mellem Rema 1000 og Maribo Hallerne, hvor de to padel-baner skal placeres.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Bygger to baner til padel-tennis

Investerer i Lollands to første udendørsbaner til populær sportsgren.
08. maj 2021 kl. 17:44 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO I Danmark stormer sportsgrenen padel frem, og nu kommer den også til Lolland. Maribo Hallerne har fået byggetilladelse til at anlægge to padel-baner på græsstykket mellem hallerne og Rema 1000. Det bliver første sted på Lolland, at man vil kunne dyrke padel.

Idéen opstod på bestyrelsesplan for godt tre måneder siden, og så er det ellers bare gået stærkt.

- Vi er blevet mødt med meget stor velvilje fra Lolland Kommunes side, både med henblik på at få en ibrugtagningstilladelse til området og siden få en byggetilladelse, fortæller bestyrelsesmedlem Flemming Kastor.

Padel - eller padel-tennis - er både Danmarks og verdens hurtigst voksende sportsgren. Man spille fire personer på en bane, der måler 11 x 22 meter, og spillet minder om en kombination af squash og tennis. Padel er dog mere skånsomt mod kroppen og kan spilles af mænd og kvinder i alle aldre.

Lige nu skyder der padel-baner op mange steder i landet, og derfor kan banerne først leveres 1. august. Til gengæld går det stærkt med at sætte dem op, så haldirektør Morten Harkjær Nielsen forventer, at banerne kan indvies medio eller ultimo august.

Annonce

Projektet koster 925.000 kroner, og det er penge, Maribo Hallerne selv har, der er derfor heller ikke som udgangspunkt tilknyttet en forening til det nye anlæg. Vil nogle danne en lokal padel-forening, er de dog meget velkomne, og den vil så kunne blive en del af Maribo Hallerne, som eksempelvis håndboldklubben og gymnastikforeningen.

I bestyrelsen forventer man dog, at banerne især vil appellere til folk udenfor foreningslivet, og de to nye baner vil skulle bookes online, hvorefter man med en kode kan få adgang til banen. Hver bane har lysanlæg, så man kan spille, selv om solen går ned.

- Først kiggede vi på overdækkede baner, hvor der var et sejl hen over, men økonomisk hang det slet ikke sammen, og efter at have set baner i Middelfart og Fredericia valgte vi denne løsning, forklarer Flemming Kastor.

En tommelfingerregel siger, at der skal være en bane pr. 1.000 indbyggere i en by, så to baner er i underkanten, men bliver anlægget en succes, er man ikke bange for at lave flere.

- Vi har virkelig store forhåbninger til disse baner, og vi tror virkelig på, at det vil kunne trække folk til langsvejs fra, siger haldirektør Morten Harkjær Nielsen.

Annonce

- Her er et tilbud om at dyrke sport lige på det tidspunkt, som det passer folk.

Banerne kommer fra Adidas, og med i aftalen er også muligheden for at lave en shop, hvor der forhandles padel-udstyr.

Maribo Hallerne har længe arbejdet med et multihus, men mens den proces er tungere og mere langsommelig, så opstår der knobskydninger, hvor bestyrelsen kan tage initiativ til nye udvidelser, og en sådan er padel-banerne.

Samtidig påpeger Morten Harkjær Nielsen, at padel-banerne går fint i spænd med vandrerhjemmet, som netop med sin placering retter sig mod de turister, som tager ud for at holde aktivferie. Nu vil der være svømmehal, idrætshal, atletikbaner og altså padel til dem, som booker sig ind på Danhostel-vandrerhjemmet i Maribo. Banerne kan dog også bruges af lollikker, der spontant har lyst til at mødes over en dyst.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE